Kerstboom Huijbergen. FOTO G. VAN ROOIJ
Kerstboom Huijbergen. FOTO G. VAN ROOIJ G. van Rooij

Kerst kan weer beginnen in Huijbergen

HUIJBERGEN - Elke keer weer is het de vraag of Huijbergen weer een boom vindt voor de kerst. Het is deze keer weer gelukt. Na diverse aanmeldingen, is de keuze gevallen op een exemplaar aan de Putseweg. Het weer zat mee en dank zij de grote inzet van de vrijwilligers, hebben ze weer een mooie boom kunnen zagen, vervoeren en plaatsen voor het oude gemeentehuis van Huijbergen.

In de avonduren was het weer genieten van een mooi verlichte en versierde boom. Ook de Kerststal heeft weer zijn plek gevonden voor de Kerk. Daar zijn vrijwilligers flink aan de slag geweest om alles weer op zijn plaats te zetten. Met vereende krachten hebben ze de mooie stal overeind gezet. Aankleding ervan en de dieren plaatsen zal in de loop van de week gebeuren.

Programma rondom kerst

Huijbergen maakt zich op voor een gezellige tijd. Deze begint met de Kerstviering van Basisschool Ste Marie op donderdag 19 december, van 17.00 tot 18.00 uur. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door Steerkorkest Fravino en harmonie St. Cecilia. Iedereen is van harte welkom om deze viering bij te wonen.

Natuurlijk zijn de Kerststal en de Kerstboom ook het decor voor de Nachtmis op Kerstavond om 19.00 uur.

Ook de Herderstocht die dezelfde avond vanuit Vaeders Hoefke om 20.000 vertrekt, zal op zijn terugweg de Kerststal aandoen.

Alle vrijwilligers hopen ook op deze manier, de bewoners van Huijbergen, een warm en gezellige kerst te kunnen geven.[l]