Lekker wandelen in de natuur!
Lekker wandelen in de natuur! Natuurmonumenten

Oliebollenwandeling naar de Meiduinen

OSSENDRECHT - De winter is een prachtseizoen om te wandelen! Lekker een frisse neus halen op de Brabantse Wal. Daarom is er op zondag 5 januari een oliebollenwandeling bij natuurgebied de Kleine Meer richting de Meiduinen.

Samen met Natuurmonumenten ga je op pad naar de Meiduinen. Na afloop van de wandeltocht geniet je van een warme oliebol in de werkschuur van de boswachters. De wandeling start om 14.00 uur op de Abdijlaan 43A in Ossendrecht. Rond 16.00 uur zijn we terug om op te warmen en na te praten.

Meer info en aanmelden via www.natuurmonumenten.nl of direct via https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/kleine-meer/agenda/oliebollenwandeling-naar-de-meiduinen#2020-01-05T14:00

Hoogteverschillen

De natuur lijkt in diepe rust, maar schijn bedriegt. Veel zoogdieren en vogels zijn juist in de winter actief en bouwen een flinke vetvoorraad op zodat ze goed de winter doorkomen. De Meiduinen is een bijzonder open gebied met stuifzand, begroeiing van zeedennen en enkele plassen. Door grote hoogteverschillen is er een prachtig uitzicht op het open heidegebied. De Meiduinen staan lokaal bekend staat als ‘Groeve Boudewijn’. Tussen 1962 en 2004 werd hier nog zand gewonnen.

Markante verhalen

Dick van Dop kent het gebied als geen ander. Zijn verhalen over de markante geschiedenis van de Meiduinen zorgen ervoor dat je de kou even vergeet. Na de wandeling ontvangt de boswachter je gastvrij met een heerlijke oliebol. Ga ook mee en meld je aan!

Winterwandeling met oliebollen | zondag 5 januari | 14.00 uur | Abdijlaan 43A Ossendrecht| aanmelden via: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/kleine-meer/agenda/oliebollenwandeling-naar-de-meiduinen#2020-01-05T14:00. [l]