Kerstsneldamtoernooi Damvereniging De Variant

OUDENBOSCH - Op 29 december organiseerde damvereniging De Variant het jaarlijkse kerstsneldamtoernooi. Omdat Kerst al achter de rug is, werd het toernooi (eenmalig?) omgedoopt tot een 'Oud- en Nieuw Sneldamtoernooi'.


Voor het toernooi waren leden en oud-leden van De Variant uitgenodigd. In totaal namen veertien spelers deel aan het toernooi, waaronder drie oud-leden: Wim Verschoor, Ron Jongejan en Ton van Lammeren.

De spelers werden verdeeld over twee groepen van zeven. In groep A eindigden Daniëlla de Vos en Mark Klaassen beiden op 10 punten. Na een beslissingswedstrijd kwam Mark als winnaar uit de bus. In groep B behaalde Martin de Wolf de eerste plaats.

Vervolgens werd in kruisfinales om de eindstand gestreden. Martin de Wolf won daarbij van Mark Klaassen en mocht zich toernooiwinnaar noemen. Daniëlla de Vos en Wim Verschoor streden om de derde plaats. Het zou niet de eerste keer geweest zijn dat Daniëlla van Wim had gewonnen, maar ditmaal bleek Wim de sterkste. Jan de Wolf en Roland Coray waren op de derde plaats geëindigd in de groepsfase. Roland wist Jan knap op remise te houden en behaalde daarmee een gezamenlijke vijfde plaats.

Het toernooi was bovenal gezellig en sfeervol. Het bestuur van De Variant nam van de gelegenheid gebruik om Rob van Lien te huldigen voor zijn 12,5-jarig lidmaatschap.

De eindstand van het sneldamtoernooi: 1. Martin de Wolf; 2. Mark Klaassen; 3. Wim Verschoor; 4. Daniëlla de Vos; 5. Ronald Coray en Jan de Wolf; 7. Rob v. Lien; 8. Franklin Denissen; 9. Ad Vervoort jr .en Jan Kerkhofs; 11. Walter Heeren; 12. Ton v. Lammeren; 13. Richard Mertens; 14. Ron Jongejan. [l]