Nieuwe opstapgroep AVO 83

OUDENBOSCH - Sommige dingen hebben we wel in de hand, sommige dingen niet. Om lichaam en geest in een goede conditie te brengen of te houden biedt AVO 83 verschillende bewegingsvormen aan. Onder begeleiding van deskundige trainers of begeleiders kan er bij AVO 83 gewoon of sportief gewandeld worden. Ook nordic walking behoort tot de mogelijkheden. En voor wie nog een stapje sneller wil hebben we een hardloopafdeling.


In aanloop naar de hardloopafdeling bieden we vanaf donderdag 17 januari weer een nieuwe opstapgroep aan. Deze opstapgroep is bedoeld voor mensen die geen of weinig loopervaring hebben. Maar ook mensen met wel loopervaring maar die om wat voor reden dan ook al een tijdje uit de running zijn, zijn van harte welkom.

De cursus omvat dertien donderdagavonden van 7 uur tot half 9 onder deskundige begeleiding de ins en outs van de hardloopsport te leren kennen. Het doel is om op een ontspannen manier na dertien lessen 5 kilometer aaneengesloten te kunnen hardlopen ongeacht het niveau waar je mee begonnen bent. Maar voorop staat het blessurevrij en vooral met plezier hardlopen. Dit plezier zal ook vrij snel ontstaan omdat je in een groep loopt die hetzelfde nastreeft. Dat is ook het verschil met in je eentje erop uit trekken. De groep stimuleert om ook al is het eens wat minder goed weer b,v. toch gewoon gezamenlijk aan de slag te gaan. Eerdere cursisten noemden dit de bekende stok achter de deur. Tussendoor wordt ook aandacht besteed aan schoeisel, kleding en voeding.

Dus kom uit je stoel, loopschoenen en loopkleren aan en lekker aan de slag. Maar voor het zover is zal je waarschijnlijk nog wat meer info willen. Dat kan via e mail jan@avo83.nl of telefonisch nummer 0637376784. Wie durft?

De lessen worden voor het grootste gedeelte afgewerkt op de kunststof atletiekbaan op sportpark Albano in Oudenbosch. [l]