Wereldkampioenen 2018.
Wereldkampioenen 2018. Nisrine Verdonk

Halderbergse dansers slepen wereldtitels in de wacht

OUDENBOSCH - De laatste week van 2018 stond voor de dansers van de Dutch Dance Academy te Oudenbosch wederom in het teken van de wereldkampioenschappen Linedance, welke in Kalkar (Duitsland) plaatsvonden.

Onder begeleiding van Roy Verdonk bezetten de dansers, uit verschillende landen, de eerste plek in bijna alle volwassenen Line divisies. De wereldtitel in classics Novice ging naar de Franse Chloé Martial, de Ierse Meaghan McHugh won classics Advanced en Showcase en promoveerde daarmee naar de hoogste divisie, Megastar female. In die divisie werd de Nederlandse Claudia Reichart bekroond tot wereldkampioene.

De Oudenbossche José Miguel Belloque Vane won voor de derde keer op rij de hoogste divisie Megastar male en plaatsgenote Cyara Hermsen ging er met de wereldtitel classics Intermediate vandoor. Naast de winnaars zijn ook menig 2e, 3e, 4e en 5e podiumplek te danken aan Roy Verdonk, zo bestond bijvoorbeeld de top 4 van de Megastars female volledig uit dansers van de Dutch Dance Academy.

De dansers van over heel de wereld reizen regelmatig af naar Oudenbosch om te trainen bij thuisbasis Dutch Dance Academy. Hier deelt coach Roy Verdonk, wie zelf in 1997 de eerste wereldkampioen uit Europa werd in de hoogste divisie, zijn kennis en ervaringen. De dansers genieten nog even van de overwinningen en zullen zich daarna op gaan maken voor een nieuw dansjaar met nog hogere niveaus, nog meer uitdagingen en in oktober opnieuw het Nederlands kampioenschap in Golden Tulip hotel De Reiskoffer in Bosschenhoofd.

Meer informatie op www.dutchdanceacademy.com of op de Facebook pagina.[l]