Chef Soldaat en het Leutige Leger op de Stuiter Stormbaan.
Chef Soldaat en het Leutige Leger op de Stuiter Stormbaan. Richard Rijsdijk

Chef Soldaat opent stormbaan voor carnaval 2019

HOEVEN - Zondag bracht Chef Soldaat de nieuwe single ‘Stuiter Stormbaan’ uit. Hij opende voor het nummer een eigen stormbaan om carnaval 2019 sportief te beginnen. Ben in vorm, want carnaval is topsport volgens Chef.

Met de hulp van Scouting Hoeven werd de stormbaan opgebouwd. De baan bestaat uit meerdere toestellen, een tijgernet en skippyballen die ontweken moeten worden. De training zal Chef en zijn soldaten helpen in hun strijd om gezelligheid. Chef Soldaat en het Leutige Leger maken met veel carnaval en vrolijke muziek Brabant nog gezelliger.

Daarbij heeft Chef Soldaat dit jaar een echte carnavalsprimeur: Chef Soldaat-gifjes! (Gifjes zijn bewegende plaatjes die vooral op internet gebruikt worden.) Je maakt ermee de gesprekken op Facebook en WhatsApp nog feestelijker. Het zijn de eerste carnavalsgifjes in de wereld. Zoek in de gif-zoekbalk in WhatsApp en Facebook op ‘chefsoldaat’ om ze te gebruiken.

Chef Soldaat is geen onbekende voor carnavalvierend Brabant. In 2016 stond hij met de single ‘Feesten voor het Vaderland’ voor het eerst op 3 Uurkes Vurraf, dè aftrap van carnaval. Met de kraker ‘van de Kaart’ mocht Chef zelfs een bezoek brengen aan het TV-programma de ‘Zapp Kids Top 20’. Chef Soldaat: ‘Soms is het podium groot en soms is het podium klein. Maar echt overal is het een feest om op te treden’.[l]