Persoonlijke Kampioenschap Hoevense Biljart Federatie 2019

HOEVEN - Vrijdag 4 januari werden weer de PK wedstrijden van de HBF gespeeld in 't Tapperijke. Via loting werden de spelers aan elkaar gekoppeld voor knock-out.

Partij 1 ging tussen Goof Braspenning (30) en Danny Braspenninckx (72) , hoewel Goof heel de partij uitzicht had op de overwinning was het toch Danny die, met mooie series van 11 en 14, aan het langste eind trok 72 om 28 in 19 beurten.

In partij 2 ging de strijd tussen Christ de Rooij (32) en Piet de Pijper (33). uit het aantal te maken caramboles blijkt al dat beide spelers aan elkaar gewaagd waren en zo geschiedde het ook, bij een stand van 13 - 26 maakte Christ een serie knappe serie van 9, maar Piet liet het er niet bij zitten en antwoordde met 8. beiden maakten toen nog een keer 5, waarna Piet het welletjes vond en uitspeelde in 19 beurten, Christ op 29 achterlatend.

Partij 3 tussen Ad Brugel (40) en Dré Bierens (68) was minder spannend, Dré liet van begin af aan zien dat hij niet van plan was om ook maar iets weg te geven in deze partij, hoewel hij op het laatst toch nog wel wat beurten nodig had om uit te spelen. Ad had in deze wedstrijd niks van de vorm die hij in de voorrondes had getoond en moest met 25 in 25 beurten het onderspit delven.

Ook partij 4 was eigenlijk nooit een wedstrijd in slechts 14 beurten walste André Suijkerbuijk (21) over zijn tegenstander Anton Lambregts (27) heen.Anton had al aangegeven André de minst gewenste tegenstander te vinden en zijn gevoelens kwamen uit, met series van 6 en 3 x 3 was het snel gebeurd met de tegenstand van Anton die niet verder kwam dan 11 caramboles.

In de halve finale tegen Dré Bierens toonde André Suijkerbuijk aan dat al zijn trainingsarbeid op de maandagavonden toch zin heeft gehad. Hoewel niemand kan zeggen dat Dré die wedstrijd slecht speelde, was zijn gemiddelde van 4,44 niet genoeg om André af te stoppen, met een slotserie van 7 verpletterde hij Dré in 9 beurten, zijn beste prestatie ooit.

Ook de andere halve finale, tussen Piet de Pijper en Danny Braspenninckx was een beetje eenzijdig, Piet kon maar niet in zijn spel komen terwijl Danny met zeer regelmatig spel steeds verder weg liep met series van 8,7 en een paar keer 5. Piet bleef steken op 25 in 25 beurten.

Om de 3e en 4e plaats lukte het Piet de Pijper weer wel in 19 beurten versloeg hij de toch wel aangeslagen Dré Bierens in 19 beurten.

Ook in de finale liet André zien dat je moet proberen te pieken op het juiste moment en het lukte hem, zoals hij vanavond al eerder bewezen, om het nu nog een keer te doen, in 19 beurten werd Danny die maar niet los kon komen, met 38 caramboles achter. Een mooi moment in zijn nog prille biljartcarrière.

De woorden wereldkampioen van d'oeve moesten de aanwezigen nog vaak aanhoren die avond en terecht.

Uitslag: 1. André Suijkerbuijk TOG; 2. Danny Braspenninkcx HGL; 3. Piet de Pijper TOG; 4. Dré Bierens Bosbad; 5. Goof Braspenning Bosbad; 6. Christ de Rooy Bosbad; 7. Ad Brugel TOG; 8. Anton Lambregts HGL. [l]