Bridget, trots op de 2e plaats.
Bridget, trots op de 2e plaats. trainster Karin

Zilveren medaille voor Bridget van den Broek op kwalificatiewedstrijden turnen

OUDENBOSCH - Op zaterdag 19 januari vond in Breda de 2e kwalificatiewedstrijd turnen voor de 2e divisie/N2 leeftijdscategorieën plaats. Een wedstrijd waar je je kunt plaatsen voor de landelijke wedstrijden en de regionale toestelfinales.

Bridget turnt in de A selectie van Dynamo Roosendaal en komt, samen met Sterre Holterman en Lilly Soto Rodriguez uit in de categorie pupil 1 N2.

Bridget mocht beginnen op het eerste toestel rek. Waar ze de laatste wedstrijden steeds beter in wordt en stabiele oefeningen laat zien. Vandaag mislukte echter een keer de losomhandstand en ging er aan de verkeerde kant af. Een val op een toestel wat een hele punt kost. Ook op balk viel ze een keer maar verder liet ze daar een mooie oefening en vooral groei zien.

De turnsters hebben hard getraind en dit was ook terug te zien in de wedstrijd.

De laatste twee oefeningen vloer en sprong gingen erg goed wat haar ook twee keer een eerste plaats opleverde.

Spannend want ze begon op plaats 10, maar de punten gingen omhoog. Ook de andere 2 meisjes van Dynamo hadden hoge punten en deden mee in de top.

Sterre uit Noordhoek mocht uiteindelijk het goud in ontvangst nemen, Bridget pakte knap het zilver en voor Lilly was het brons. Een podium vol met maatjes en dynamo turnsters!

Een geweldige uitslag voor deze drie turnsters en de trainsters. Op naar de regio finales in Zierikzee op 3 februari. Gefeliciteerd Bridget![l]