Nationale Voorleesdagen van 23 januari t/m 2 februari.
Nationale Voorleesdagen van 23 januari t/m 2 februari. Foto:

AGENDA

Woensdag 23 januari

Clown Li bij Bibliotheek Oudenbosch

14:00 | Bibliotheek VanNu

Tijdens de nationale voorleesdagen van 2019 komt Clown Li met een voorstelling over het prentenboek van het jaar Een huis voor Harry. Vera de Vlinder speelt graag tikkertje met Harry de Poes, maar Harry raakt Vera kwijt zo ook zijn huis… Waar moet Harry heen? Wat voor huis past bij Harry? Clown Li gaat samen met de kinderen op onderzoek. Moet het huis laag of juist hoog zijn? Groot of klein? En waar wonen de andere dieren in de stad? Uiteindelijk vinden we het huis van Harry terug en spelen we weer tikkertje met Vera de Vlinder. Komen jullie ook naar de voorstelling van Clown Li? Woensdag 23 januari van 14:00-14:45 uur in Bibliotheek Oudenbosch, Sint Annaplein 3, Oudenbosch. Toegang gratis.

Vrijdag 25 januari

Lezing hooggevoeligheid

18:30 | Bibliotheek VanNu

Tijdens de Maand van de Spiritualiteit presenteren wij 'Bij Bibliotheek VANnU On Tour' met Sari van der Spaan met een lezing over hooggevoeligheid. Je krijgt tijdens de lezing informatie en helderheid over hoe je meer ontspannen en energiek kunt zijn en blijven als je HSPer (Hoog Sensitief Persoon) bent. Tijdens de lezing vertelt Sari jou over de valkuilen van hooggevoeligheid. Belangrijker nog is dat ze jou mag laten zien dat hooggevoelig zijn een cadeau is en mooie eigenschappen verbergt. Wil je weten of je HSPer bent dan kun je de test doen op: www.sarivanderspaan.nl/zelftest. Graag vooraf aanmelden via sarivanderspaan@ziggo.nl of aan de balie bij Bibliotheek VANnU. Oudenbosch: vrijdag 25 januari, 18:30-19:30 uur.

Zaterdag 26 januari

Vaders & Opa's Voor Lezen Oudenbosch

11:00 |

Voorlezen is belangrijk, want daarmee voorkom je dat je kind een leesachterstand oploopt. Voorgelezen kinderen hebben een veel grotere woordenschat. Om het voorlezen te stimuleren, organiseert de Bibliotheek VANnU in Oudenbosch elke 3e zaterdag van de maand voor alle kinderen en vaders of opa’s “Vaders voor Lezen”. Elke laatste zaterdag van de maand van 11.00 tot 12.00 uur zijn alle vaders, opa's en kinderen van harte welkom op de voorleesochtend in de Bibliotheek in Oudenbosch. De kinderen worden door de vaders en opa's samen voorgelezen. Elke maand is er een nieuw thema, met nieuwe boeken. Zaterdag 26 januari, aanvang 11.00 uur in de Bibliotheek, Sint Annaplein 3 in Oudenbosch. De toegang is gratis ook voor niet-leden!

Lezing over hooggevoeligheid in Bibliotheek VANnU op vrijdag 25 januari.