De Variant verliest van kampioensteam

OUDENBOSCH - De wedstrijd tegen Constant Charlois bleef lange tijd spannend. Na drie uur spelen besloot Piet Nieuwenhuijzen om in een iets voordelige stand remise te accepteren. Vervolgens duurde het enige tijd voordat de tweede partij uit was.

Jan van Beeck won vrij eenvoudig van invaller Marlon Mangroe, waarmee De Variant verrassend genoeg op 1-3 voorsprong kwam. De Rotterdammers kwamen echter sterk terug. Soelinder Jagram won met enige overmacht van Johan Konings en ook Franklin Denissen moest zijn meerdere erkennen in Jaap Riesenkamp. Martin de Wolf bracht de stand vervolgens weer terug naar 5-5 door topscorer Patrick Adriaans te verslaan in een nauwkeurig klassiek positiespel. Patrick z’n stand liep vast, waardoor hij gedwongen was twee schijven te offeren om op dam te komen. In het eindspel liep dat echter snel uit.

De Variant had inmiddels goede hoop op een gelijkspel, zoals dat eerder ook tegen Dordrecht en Schiedam was gelukt. Na een remise van Jan Kerkhofs vielen er echter nog twee nederlagen voor De Variant. Mark Klaassen had niet zijn beste dag en bezweek onder de druk op zijn korte vleugel tegen Radjinder Jharap. Mark de Wolf leek winstkansen te hebben tegen één van de sterkste spelers van het Rotterdamse team, Ramdew Jahani. De partij eindigde desalniettemin in remise. Daniëlla de Vos speelde tegen de sterk aanvallende Jurgen Tholel. In het late middenspel werd die aanval steeds krachtiger en kon Daniëlla niet meer de beste verdediging vinden. De winst voor Constant Charlois was een feit. Jan de Wolf moest vervolgens nog knokken voor een punt tegen Ashok Bhajan, die in het vroege eindspel waarschijnlijk de winst had laten zitten. Jan kroop door het oog van de naald, waarmee de stand resulteerde in 12-8 voor de Rotterdammers.

De stand in de eerste klasse B van de KNDB: Constant Charlois 2, Rotterdam 10-19; Den Haag 10-15; Haarlemse Damclub 10-14; PWG, ’s-Gravenpolder 10-13; Van Stift Thans 3, Schiedam 10-13; Damlust 2, Gouda 10-13; VAD, Amsterdam 10-11; DCDordrecht 10- 8; Leids Damgenootschap 10- 7; De Hofstaddammers, Den Haag 10- 3; De Variant, Oudenbosch 10- 2; Damcombinatie Zaanstreek 2 10-. [l]