SC Gastel kan thuis weer niet winnen

OUD GASTEL - HVV'24 gold vooraf als runner up in de competitie. Met een aantal wedstrijden minder dan de nummer 1 stond HVV op de derde plaats. In de uitwedstrijd wist SC Gastel de Hulstenaren nog van de periodetitel af te houden (2-2) In de return vandaag kon SC Gastel dus rekenen op een ploeg die zinde op revanche.

SC Gastel begon goed aan de wedstrijd. De rood-zwarten waren geconcentreerd en scherp in de duels. HVV echter liet zich niet van de wijs brengen en probeerde de rust in het spel te houden. Het middenveldspel was voor de thuisploeg maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. HVV echter wist een aantal keer gevaarlijk door de Gastelse defensie te dringen. Doelman Coert redde enkele keren subliem. De grootste kans voor HVV werd niet afgemaakt door een miraculeuze redding van Davey (met de hak) op de doellijn. Met een doelpuntloze 0-0 gingen de ploegen de kleedkamer opzoeken.

Na de rust was er een agressiever HVV, het drong stevig aan en doordoor werd SC Gastel meer teruggedrongen. Ook nu waren de grootste kansen voor HVV. SC Gastel kwam ook een aantal keer gevaarlijk voor de doelman van de geel blauwen maar wist niet te scoren. De wedstrijd werd op het scherpst van de snede gespeeld. Hulst wilde de volle buit binnenhalen en SC Gastel zag kansen op een mooi resultaat tegen de nummer drie uit de competitie. Het wachten was op de actie die de wedstrijd zou gaan beslissen. Een snel genomen vrije trap van HVV in de 89e minuut zorgde ervoor dat de verdediging van SC Gastel uit positie stond. In het strafschopgebied duikelde een HVV speler handig over een uitgestoken voet, penalty... Op de valreep kwamen de Hulstenaren dus op 0-1. SC Gastel zette alle zeilen bij om de achterstand ongedaan te maken. De druk op de verdediging van Hulst nam enorm toe. In een allerlaatste counter in de blessuretijd was SC Gastel niet meer in staat het gat in de verdediging te dichten. Met 2-0 wist HVV zich als winnaar van dit duel te kronen. Een bittere nasmaak zal overblijven bij de thuisploeg, er had een mooier resultaat in kunnen zitten voor SC Gastel. Voor de trainers weer een week de tijd om het team op te laden.

Volgende week wacht alweer een volgende lastige klus: Steenbergen uit.