VV Hoeven staat opnieuw met lege handen

HOEVEN - De 2de helft van de competitie is weer gestart. Hoeven moest naar Breda tegen JEKA, een directe concurrent.

De 1ste tien minuten probeerde JEKA Hoeven te overrompelen, maar onze verdediging hield goed stand. Daarna was Hoeven uit een counter via Stijn Kerstens gevaarlijk. Even later was Jim Franssen met een kopbal gevaarlijk. In de 19de minuut kreeg Jim een nieuwe kans op aangeven van Erwin Roks. Diezelfde Erwin kreeg daarop volgende een scoringskans. De bal wilde er niet in. Hoeven kreeg wat meer grip op het spel. In de 30ste minuut werd Stijn vrijgespeeld door het centrum, maar kon ook niet scoren. Het laatste deel van de 1ste helft was JEKA weer gevaarlijk. Onze keeper Demian van Nijnatten stopte een schot van de JEKA spits op een voortreffelijke wijze. Na rust was het even schrikken. Een slippertje in onze achterhoede leidde tot een open kans voor JEKA. Het schot van de JEKA speler belande op de lat. We waren weer bij de les. Onze spitsen kregen halverwege de 2de helft opnieuw goede kansen om de openingstreffer te scoren. We hadden echt op voorsprong moeten staan, maar als je zelf de kansen mist, geldt nog altijd de voetbalwet, dat de tegenstander gaat scoren. En dat gebeurde ook in de 84ste minuut. Uit een hoekschop scoorde JEKA. De bal viel in het drukke 5 metergebied en lag plots in het doel. Dat was balen. Het collectief vv Hoeven zetten alles op alles, met een extra vermelding voor de zeer hard werkende Maarten van Overveld. In de 90ste minuut kreeg laatste man Joost Blaauwhof nog een doelrijpe kans. Hij schoot recht in de handen van de keeper van JEKA. Met nul punten moesten we naar huis.

Wonden likken en ons opmaken voor de derby thuis tegen het hoog geklasseerde Unitas’30 uit Etten-Leur. We zullen toch ooit onze kansen gaan verzilveren. Zondag zien wij u graag op ons sportpark. Hoeven 2 pakte wel de dikverdiende overwinning in Dordrecht. Het werd 0-4 tegen RCD.