Rayonkampioenschappen handboogschieten

OUDENBOSCH - Tien leden van handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch, hebben het afgelopen weekend deelgenomen aan de individuele Rayon Kampioenschappen Handboogschieten in de discipline 18 meter-indoor. Op verschillende locaties in het Rayon, de lijn Zoetermeer / Eindhoven, streden de schutters in verschillende klassen voor het ere-metaal. Met 3 medailles kwamen de leden terug naar Halderberge. Twee maal goud en één maal zilver. Een mooie oogst.

Goud voor Thijs Bezemer in discipline Instinctive Bow Klasse1. Met in de voorronde 181 en 163 punten stond hij nog op een 2e plaats, maar Thijs won de finale en veroverde het Goud. Ook goud voor Joost Verlouw, die in de discipline Compound Klasse 2 de overwinning binnen haalde.

Deze was binnen handbereik van Suzan Renner, die na de voorronde met een score van 279 en 275 punten, op de eerste plaats stond, maar in de finale-ronden net tekort kwam om door te gaan naar de finale. Joost stond na de voorronde 3e met scores van 274 en 276 punten, maar bleek dus de allersterkste in de finales. Een mooie verdiende overwinning.

Zilver was er voor Jack van Domburgh in de discipline Longbow Klasse 1. In de voorronde behaalde hij 208 en 200 punten. Ook toen stond hij al op de 2e plaats. Hij brak door tot de finale, maar moest helaas zijn meerdere erkennen in de latere winnaar. Maar toch weer een mooie podiumplaats.

Recurve schutters

Bij de Recurve schutters vielen er helaas geen prijzen. De persoonlijke uitslagen:

Recurve Klasse 2: Alex de Kreek, 252 en 268 punten in de voorronde een 11de plaats. Maar hij won zowel de 1/8e als kwart finale, maar daarna sloeg het griepje van de afgelopen week toe. Hij verloor de halve finale en de kleine finale voor de bronzen medaille. Maar toch mooi opgeklommen van een 11de naar een 4de plaats.

Recurve Klasse 3: Johan Rommens, 256 en 244 punten, een 9de plaats. In de 1/8ste finale werd Johan uitgeschakeld.

Recurve Klasse 5: Johan Rockx, 234 en 244 punten, een 8ste plaats. Ook hij werd in de 1/8ste geklopt.

Recurve Klasse 6: Sjaan Verbogt, 193 en 186 punten, een 12de plaats. In de 1/8ste finale kwam hij bij een gelijke stand van 4 tegen 4, tegen de nummer 4 van de voorronde, een hoop vieren, maar helaas mocht Sjaan niets vieren, want hij kwam één puntje te kort voor een gelijk spel en een shoot-off.

Recurve Cadetten 1: Niels Elst, 244 en 237 punten, een 5de plaats. De 1/8ste finale kwam hij makkelijk door, maar de kwart finale verloor hij van de latere winnaar.

Robert Rommens verging het deze keer iets minder. Met scores van 221 en 226 bleef hij onder zijn normale niveau. In de 1/8ste finale ging het eigenlijk goed, maar telkens ging het met de laatste pijl van de 3 schoten fout. Hij verloor zijn wedstrijd in het allerlaatste schot.

Volgende week zijn de Rayonkampioenschappen voor Teams in deze zelfde discipline. Een nieuwe kans. [l]