De theekoepel met de vijver op de voorgrond omring door Indische Paardenkastanjes. Tevens een van de expositieruimtes van de tuin. FOTO FRANK VAN ANDEL
De theekoepel met de vijver op de voorgrond omring door Indische Paardenkastanjes. Tevens een van de expositieruimtes van de tuin. FOTO FRANK VAN ANDEL Frank van Andel

Voorbereidingen nieuw seizoen Arboretum in volle gang

OUDENBOSCH - De Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch is nog tot 30 maart gesloten, maar in de tuin en achter de schermen wordt door vrijwilligers hard gewerkt aan het nieuwe seizoen.

Het is jaar 32 van het bestaan van deze jonge botanische tuin. Tijdens de landelijke actie “Nederland Doet” op 15 en 16 maart aanstaande krijgen de vrijwilligers hulp van leerlingen van het Prinsentuin College en van medewerkers van de gemeente Halderberge. Ook achter de schermen wordt er hard gewerkt o.a. aan het invullen van de verschillende culturele activiteiten zoals Bezinnen in 't Groen, Muziek in 't Groen en het expositieprogramma.

Jubileumjaar Bezinnen in het Groen

Alweer voor het vijfde opeenvolgende jaar organiseert het Arboretum Oudenbosch de activiteitenreeks Bezinnen in het Groen. Een reeks zondagochtenden die ruimte bieden voor aandacht, verstilling en rust. Vanwege het jubileumjaar kun je dit jaar niet aan vier maar aan vijf activiteiten deelnemen in de botanische tuin:

Zondag 31 maart van 10.00-12.00u: schrijfochtend met oud-docente Nederlands én arboretumvrijwilliger Marja Hoebink.

Zondag 28 april van 10.00-12.00u: zintuigenwandeling ('shinrin-yoku') met arboretum-rondleider Mia Coppens en wandelcoach Jamie Nederpel (www.jamienederpel.nl).

Zondag 7 juli van 10.00-12.00u: tai chi met Karin Lindhout van Sung Tao (www.sungtao.nl).

Zondag 18 augustus van 10.00-12.00u: klankschalenconcert met Ynette Wilde van yogacentrum Yanara (www.yogacentrumyanara.nl).

Zondag 27 oktober van 10.00-12.00u: Dag van de Stilte met Monica Versluis van ’t Stoofje (www.stoofje.nu) en Stiltiviteiten (www.stiltiviteiten.nl).

Aanmelden

Aanmelden kan al voor alle activiteiten via jamie@jamienederpel.nl <jamie@jamienederpel.nl>; Heb je interesse maar wil je je nog niet aanmelden? Stuur dan ook een mail, dan houdt de organisatie je op de hoogte. Graag tot ziens voor een verstillende ochtend in het groen!

Exposeren of musiceren

Al heel wat amateur kunstbeoefenaars en hobbyisten maakten in de afgelopen jaren gebruik van de mogelijk om gratis te exposeren of te musiceren in de tuin of in de gebouwen van het Arboretum. Menig muziekgezelschap heeft in het voorjaar of op een zomerse zondagmiddag een concertje verzorgd in de grot. Behalve onze bezoekers komen daar vaak ook muziekliefhebbers naar luisteren. Exposeren in het groen betekent dat uw kunstwerken in de Theekoepel, het entreegebouw of in de tuin zelf voor alle bezoekers ten toon worden gesteld. Dat voegt voor de bezoeker iets toe aan de rondwandeling in de tuin. Voor de exposant en de musicus is het een uitgelezen gelegenheid om (kleinschalig) naar buiten te treden en soms over het getoonde werk een gesprek aan te gaan met belangstellenden. Voor het komende seizoen is er nog ruimte om te exposeren of musiceren. Het kost u niets. Hebt u of iemand in uw vrienden of familiekring interesse om te musiceren of te exposeren in het Arboretum, mail naar info@arboretumoudenbosch.nl en wij nemen contact met u op. [l]