50-dingenboek voor kinderen in Halderberge

HALDERBERGE - Ieder kind in groep 3 in Halderberge een gratis buitenboek met daarin de 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde? Stichting Groen Ontmoet werkt graag samen met inwoners van Halderberge om dit te kunnen realiseren. Het boek wordt speciaal voor onze gemeente ontwikkeld.

Kinderen zijn in de afgelopen decennia steeds meer tijd binnen door gaan brengen. Terwijl de ouders en grootouders van nu hebben juist de mooiste herinneringen aan wat zij buiten deden: slootje springen, vuurtje stoken, vissen, enz. Wij gunnen ieder kind deze herinneringen.

In het boek komen 50 buitenactiviteiten te staan die volledig afgestemd zijn op de mogelijkheden in de lokale omgeving. Samen met ouders of met school, maar ook zelfstandig kunnen kinderen alle activiteiten ondernemen. Wij willen kinderen meegeven dat buiten bezig zijn leuk is en dat het landschap zo dicht bij huis al vol verrassingen en vol verhalen over ons erfgoed zit.

Het boek komt er prachtig uit te zien. Naast de 50 activiteiten biedt het ruimte voor krabbels, tekeningetjes, notities of om dingen op te plakken. Daarmee wordt het een persoonlijke logboek, dat je je leven lang bewaart. Voor meer informatie over het concept kijk op www.50-dingen.nl.

Initiatief

Het 50-dingen boek is gebaseerd op een concept ontwikkeld en uitgewerkt door Stichting Buitenmakelaar voor de gemeente Bunnik, geïnspireerd door een lijst van het Britse Staatsbosbeheer. De kinderen in de gemeente Bunnik hebben in 2014 de eerste 50-dingen boeken in ontvangst mogen nemen. Stichting Groen Ontmoet werkt nu samen met Stichting Buitenmakelaar om een boek te ontwikkelen voor de gemeente Halderberge.

Het boek wordt gefinancierd door onder andere fondsen. Stichting Groen Ontmoet is nog op zoek naar fondsen, bedrijven, particulieren etc die een financiële bijdrage aan het boekje willen leveren.

Hulp gezocht

Stichting Groen Ontmoet zoekt mensen in iedere dorpskern in de gemeente die samen met de stichting een lokale invulling willen geven aan het boek. En contact willen onderhouden met de basisscholen en andere betrokkenen in Halderberge. Welke buitenactiviteiten en plekken in jouw Halderberge verdienen écht een plaats in het nieuwe boek? Denk mee! Stichting Groen Ontmoet hoort graag van je! Neem contact op met Stichting Groen Ontmoet via groenontmoet@gmail.com. [l]