Bente en Janine.
Bente en Janine. Liselotte / Caroline

Turnsters Vlug en Lenig laten weer mooie prestaties zien

OUD GASTEL - Een van de beste resultaten van zaterdag 26 januari was in het vorige verslag helaas verdwenen. Imke Bolijn turnde in haar categorie namelijk op alle toestellen stabiel en netjes en kon daardoor de zilveren medaille in ontvangst nemen. Een erg knappe prestatie!

Zaterdag 2 februari mocht Bente van der Slik afreizen naar Zierikzee om daar haar tweede voorronde in N3 pupil 2 te turnen namens Vlug en Lenig. Daar hield ze zich goed staande in een sterk deelnemersveld. Op vloer turnde ze een nette oefening met een felle flikflak en hoge salto achterwaarts. Ook op brug en sprong werden nette punten behaald. Helaas twee vallen op balk die hard afgestraft worden waardoor Bente 17e werd in haar deelnemersveld. Doordat zij in de eerste voorronde 5e geworden is, heeft ze zich geplaatst voor de regiofinale op 16 februari.

Zaterdag 9 februari

Twee turnsters van de wedstrijdgroep turnden hun 1e voorwedstrijd in Kaatsheuvel. In de categorie instap D2 kwam Janine Schrauwen in actie. Voor deze instapper haar allereerste wedstrijd en dus ook haar eerste regionale wedstrijd. Janine liet tijdens de wedstrijd zien de afgelopen weken behoorlijk hard te hebben getraind, en met resultaat! Met een score van 13,225 op sprong, een 13,650 op brug, een 12,300 op balk en een score van 12,250 op vloer behaalde ze een prachtige eindscore van 51,425 punten. Dit puntentotaal was goed voor de 7e plaats in een deelnemersveld van 17 turnsters. Een prima debuut voor Janine!

In de categorie pupil 2 D2 turnde Emma van Beers ook een sterke wedstrijd. Emma moest beginnen op het lastigste toestel, de balk. Op balk behaalde Emma een score van 11,600, op de sprong een score van 13,450, op brug een score van 12,800 en op vloer een score van 13,350. Deze scores resulteerden net als bij Janine in een 7e plaats. Een prima uitgangspositie voor de volgende plaatsingswedstrijd half maart in Dinteloord.[l]