Bertie Wetzer reikt de prijs symbolisch uit aan Tim Helmons.
Bertie Wetzer reikt de prijs symbolisch uit aan Tim Helmons.

Tim Helmons wint landelijke 'Jan Wetzer Stimuleringsprijs' en is geselecteerd voor Jong Oranje

OUD GASTEL - Tim Helmons uit Oud Gastel heeft de landelijke “Jan Wetzer Stimuleringsprijs” gewonnen.


De prijs houdt in dat Tim voor 500 euro aan sportkleding en accessoires kan uitzoeken op de internetsite van een Helmondse sportzaak. Tim behoort al tot de Nederlandse top van het jeugdkarate van de Karate-Do Bond Nederland. De karateka die begon bij Karate Do-San in Roosendaal traint sinds twee jaar bij Unity’99 in Rotterdam. “Ik bleek talent te hebben en mocht gaan trainen met betere trainingsmaatjes. Bij Unity’99 gaat dat perfect.”

Dat Tim talent heeft bleek afgelopen jaar toen hij tijdens de Europese kampioenschappen WIKF in het Portugese Braga de Europese titel op zijn naam schreef. Voor dit jaar kijkt hij al voorzichtig naar het komende Wereldkampioenschap WIKF.

Bertie Wetzer, die de prijs symbolisch uitreikte aan Tim, was erg enthousiast over de motivatie die Tim opgaf voor de “Jan Wetzer Stimuleringsprijs”. “Het ging Tim niet alleen om de sportieve prestaties. Niet alleen winnen en verliezen. Ook de mentale aspecten van de karatesport wist Tim goed te verwoorden. Karate heeft Tim persoonlijk laten groeien van een kind dat vroeger gepest werd tot een Europees jeugdkampioen. Schitterend!”

Overigens was het dubbel feest voor Tim. Zondag 10 februari werd hij definitief geselecteerd voor de selectie van de KBN (Karate Bond Nederland). Vanaf nu hoort hij bij Jong Oranje. [l]