SC Gastel wint de derby van Halderberge

OUD GASTEL - SC Gastel-Victoria'03, de Halderbergse derby in de derde klasse, altijd goed voor een flinke lading spanning en strijd. Zo was het ook vandaag op sportpark Blankershove, waar eind februari het lentezonnetje zich al aankondigde.

De belangen waren groot voor beiden ploegen. Zowel SC Gastel als Victoria'03 waren de laatste wedstrijden niet tot winst gekomen. De wedstrijd begon daarom ook aftastend van twee kanten. SC Gastel had iets meer balbezit en wist zo het initiatief van de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de directe duels toonde SC Gastel mee lef dan de bezoekers. Het wachten was op kansen voor de goal. Die kwam er in de 17e minuut voor SC Gastel. Op de linkerflank werd de aanval opgezet en Richard Hamers bracht zichzelf in stellig op de rand van het zestienmetergebied. Richard bedacht zich geen seconde en knalde de bal snoeihard in de linkerbovenhoek van het doel van Victoria; 1-0. Victoria was duidelijk van slag en de trainer van de bezoekers probeerde meteen met diverse omzettingen in de ploeg de speeltactiek te veranderen. SC Gastel anticipeerde hier weer goed op door zich niet van de wijs te laten brengen door de omzettingen.

De tweede helft werd een spektakelstuk. In de 50e minuut wist Robin Dieriks zijn treffertotaal tegen Victoria dit seizoen te verdubbelen. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot Robin beheerst binnen 2-0. Alle alarmbellen gingen inmiddels af bij Victoria. Dit resulteerde vooral in fysiek stevig voetbal van de bezoekers. Het risico op gele kaarten nam hiermee toe. In de 59e minuut kon de eerste middenvelder van Victoria dan ook inrukken na zijn tweede gele kaart. Met 11 tegen 10 zate SC Gastel spreekwoordelijk op rozen. De marge had in de 66e minuut nog groter kunnen worden nadat Robin Dieriks neergelegd werd in het strafschopgebied. Harm Lambregts wist de penalty niet om te zetten in een doelpunt door een uitstekend keepende Victoria doelman. Victoria putte moed uit de gemiste strafschop maar kon alleen maar met nog meer strijd het tij proberen te keren. Sjoerd van den Eijnden werd slachtoffer van het fysieke voetbal van de Oudenboschenaren. Zijn tegenstander kon dan ook terecht inrukken met een directe rode kaart. Met 11 tegen 9 moest SC Gastel de wedstrijd gemakkelijk af kunnen maken. De verassingen van deze middag waren echter nog niet op toen de scheidsrechter in de 80e minuut een buitenspeldoelpunt toch goedkeurde voor Victoria; 2-1. Ondanks het numerieke ondertal rook Victoria kansen. SC Gastel wankelde even maar bezweek niet. SC Gastel was ook duidelijk de bovenliggende partij en eigenlijk al vanaf het begin van de wedstijd. In de de slotfase verdubbelde Robin Dieriks zijn score in deze wedstijd. Met een overmacht aan oprukkende spelers van de thuisploeg was het Robin die de definitieve nekslag toe mocht brengen aan de bezoekers 3-1. Een mooie maar ook belangrijke overwinning voor de rood-zwarten.

Pupil van de week was Jolie Frik van JO10-1.