Bibliotheekgebouw Hoeven wordt uitvalsbasis Kompas

HOEVEN - De verantwoordelijkheid voor de voormalige bibliotheek in Hoeven komt op het bordje van de Stichting Dorpshuizen te liggen. Het pand wordt niet gesloopt, maar omdat het er nog geen concreet plan is, krijgt Stichting Dorpshuizen nu de sleutel in handen om verpaupering te voorkomen. Het wordt ingezet als uitvalsbasis van het Kompas.

DOOR VERA DE GEUS

Basisschool De Lindenlommer is leeg na de ingebruikname van basisschool Uniek en ook de nabijgelegen bibliotheek in Hoeven kwam te vervallen waardoor er twee grote panden leeg zijn komen te staan. De gemeente Halderberge spreekt dan ook van een mooi gebied voor nieuwe plannen. Omdat nog niet duidelijk is, wat er in dat gebied gaat gebeuren, wil men de gebouwen niet tegen de vlakte gooien. Ook een andere bestemming lijkt niet voor de hand liggend.

Centrum-oost

De grond, die overigens verontreinigd is, is betrokken bij de visie centrum-oost Hoeven. Totdat duidelijk is wat er precies in dat deel van het dorp gaat gebeuren, wordt de voormalige bieb in handen van Stichting Dorpshuizen gegeven. "Dit om verpaupering te voorkomen", aldus het college van B&W. Stichting Dorpshuizen is beheerder van het nabijgelegen dorpshuis 't Kompas. Het bibliotheekgebouw zal dan ook gaan dienen als uitvalsbasis voor 't Kompas. Zo gaat onder andere Muzikaèl repeteren in de voormalige bibliotheek. [l]