Smoorfrêterslaand ondergaat een ongekende kindermiddag

BOSSCHENHOOFD - Het is zondag 24 februari 2 uur ’s middags, café Stroop stroomt langzaam vol met de mooist uitgedoste kinderen uit het dorp. Papa’s en mama’s doen er niet minder om en hebben zich natuurlijk ook zo carnavalesk mogelijk gekleed.

Het duurt dus niet al te lang voor het café volgestroomd is en de hele zaak er prachtig en bontgekleurd uitziet. Met de muziek van DJ MAX Volume onder leiding van het span Justin Raats en Rik van de Boom is het goed toeven voor de kinderen en is de zaal al snel in een echte carnavalsstemming.

Dan is het tijd voor Prins Ruben om de tot dan toe geheim gehouden jeugdraadsleden voor 2019 voor te stellen. Een voor een worden de kinderen van de jeugdraad bekendgemaakt en naar voren geroepen. Jeugdprins is geworden Faber van Egeraad, Jeugdprinses Ebel van Egeraad, JeugdBoerin Daisy Suijkerbuijk, Jeugdpliessie Kenza van Peer en als laatste Jeugdnar Pepijn Mastenbroek. Na de bekendmaking gaat de nieuwe jeugdraad voorop in een hele lange polonaise door het café. Na een tijdje carnaval vieren staat er een wedstrijd gepland tussen Prins Ruben, Politie Kiske en Nar Johanneke en alle kinderen in de zaal. Wie die wedstrijd wint mag alle snoepzakken opeten en Prins Ruben heeft daar echt wel zin in zegt ie. De jury bestaat uit de raadsleden en het stichtingsbestuur maar of die dan wel onafhankelijk zullen zijn? De wedstrijd start; DJ MAX draait muziek waar iedereen zo goed mogelijk op moet dansen en als de kinderen mooier dansen dan de Prins en zijn gevolg, krijgen zij een punt. Dan start het eerste nummer; “chi chi wa, chi chi wa, chi chi wa wa wa” gaat het door de luidsprekers. Na enkele nummers zijn het natuurlijk de kindjes die het best dansen en die mogen dus allemaal in polonaise langskomen om een snoepzak te ontvangen. Tegen het eind van de middag is er voor alle aanwezige een heerlijke frietzak gesponsord door café Stroop waarna het feest nog even gezellig doorgaat en uiteindelijk iedereen huiswaarts keert. Kortom, een super gezellige middag. Alles te zien op de site www.smoorfreters.nl onder het menu ‘Onze kinderen’ en ‘Kinderwijkenbal’. [l]