Vrijwilligersdag Gastels Laag

OUD GASTEL - Op zaterdag 9 maart vindt er een werkdag plaats voor vrijwilligers in het Gastels Laag. Een groep vrijwilligers die ontstaan is uit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Stichting de Langenberg gaan op deze dag wilgen knotten.

Bent u nieuwsgierig naar dit gebied of lijkt het u leuk om ook vrijwilliger te worden? Kom dan op 9 maart tussen 09.30 uur en 13.30 uur gerust een kijkje nemen of een handje mee helpen. Vraag naar de ervaringen van de vrijwilligers, of naar informatie aan de boswachter. Wie weet bent u in de toekomst ook één van de vrijwilligers van het Gastels Laag.

Gastels laag

Ten zuidwesten van de bebouwde kom van Oudenbosch vindt u het Gastels Laag. Het gebied, wat eigendom is van Staatsbosbeheer, is met haar cultuurhistorische waarde en de aanwezigheid van bijzondere flora en fauna uniek in de regio. Het oude Elzenbroekbos en de schraal- en blauwgraslanden zijn samen zo’n 23 hectare groot. Sinds kort is er een wandelroute gerealiseerd die u langs alle mooie plekjes van het Gastels Laag leidt.

Stichting de Langenberg

Stichting de Langenberg heeft als doel waakzaam te zijn en inbreng te hebben op het buitengebied rond de Langenberg in Oud Gastel. De stichting heeft in het verleden al vaak haar kracht bewezen met hun initiatieven en bijgedragen aan diverse ontwikkelingsplannen en nieuwe visies aangedragen voor ontwikkelen in om de gemeente Halderberge. Voor meer informatie kijkt u op www.hetgastelslaag.nl

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Volg dan onze weblog: www.boswachtersblog.nl/westbrabant[l]