Afbeelding
Foto: Conny van Caam

Genieten van fenomenale carnaval

HALDERBERGE - De leutdagen zijn weer achter de rug, de confetti en serpentines zijn opgeveegd en de vele Halderbergse uitbaters zijn bezig om hun cafés weer terug in oude staat te brengen. Halderberge kan in ieder geval terugkijken op een fantastische carnavals waarbij vooral de deelnemers van de diverse optochten de aandacht kregen die ze verdienen!

Zaterdag trapte Smoorfrêterslaand (Bosschenhoofd) af met de eerste optocht van Halderberge. Prins Ruben I en het toegestroomde publiek genoot van de vrolijke leutstoet. Halsreikend werd uitgekeken naar de wagen van de Zaandkleppers die vanwege een bouwfusie terug konden keren in de optocht van Bosschenhoofd en alleen al op die manier pasten in het motto Ouw ut gaonde.

Rollekes

Zaterdag was ook dé dag voor Vastelaovedzottelaand ( Oud Gastel). Prins Ad zwaait er de scepter en kan trots zijn op hetgeen de Gastelenaren hebben neergezet. Vele bouwclubs, loopgroepen, paren en enkelingen wisten het publiek te vermaken. De optocht liep dan 'op rollekus'.

Hooggespannen

De fanatiekelingen van Puitenol mochten zondag de straten van Oudenbosch regeren. Met het motto 'van oewen beste kaant' kon het niet anders dan dat hooggespannen verwachtingen meer dan waargemaakt werden. Een leutstoet met zoals altijd fantastische grote en kleine groepen én enkele mooie wagens!

Carnavalfestival

Diezelfde dag mocht Stampersgat ook de stoet door de straten laten trekken. Voor de 66ste keer zelfs, want Meekrapdurp had dit jaar een bijzonder carnavalsjubileum te vieren. Het motto waor 's de tijd was dan ook toepasselijk. Na een formidabele optocht die voorbij vloog, werd voor het derde jaar op rij een carnavalfestival gehouden met volop optredens, een foodcorner en een buitentap.

Zie ook de diverse fotoalbums op de Facebookpagina van de Halderbergse Bode en internetbode.nl. Bij het ter perse gaan van deze krant maakte Peejenland (Hoeven) zich op voor Super Tuesday. Daarom vindt u in de Halderbergse Bode van volgende week de foto's en het verslag van Super Tuesday.[l]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding