Prinsenbal breekt alle records in Smoorfreterslaand

BOSSCHENHOOFD - Wie had dat ooit kunnen voorspellen dat na zo’n regenachtige dag met strubbelingen in de optocht het prinsenbal toch nog zou uitdraaien in zo’n ongekende happening. Een tot de nok toe gevulde Café Stroop vol met gezellige en enthousiaste carnavallers moet toch het resultaat zijn van jaren hard werken.

Bouwclubs, carnavalsgroepen en iedereen die aan de optocht had meegedaan, of er mee te maken had, was er wel bij. Want het prinsenbal is de avond dat de prijsuitreiking van de grote wagens plaatsvindt en daar wil men wel bij zijn. Ook Ronald Konings was weer van de partij en met deze jongen aan het muzikale stuur is de avond zo en zo al gedoemd om een succes te worden. Hij weet de nummers zo naadloos zodanig aan elkaar te manoeuvreren dat de vloer de hele avond uit een deinende mensenmassa bestaat. Dan is het tien uur, de eerste punten komen uit de enveloppen om uiteindelijk op het grote projectiescherm te belanden. Het is even doodstil in het café, iedereen kijkt gespannen naar het scherm waar pliessie Kiske een voor een de cijfers op tevoorschijn tovert. Dan is er weer muziek en de hele tent deint gezellig mee op de beats. Hier en daar draait hij weer een polonaise tot het uiteindelijk weer zover is voor de tweede fase van de puntentelling. En weer is het stil en is de spanning te snijden. Men krijgt nu al een aardige indruk van het resultaten en lichtjes is hier en daar al wat geroezemoes te horen. En om de spanning nog wat te laten stijgen gaat men wederom over in de muziekstand en is het maar weer wachten op de uitslag van elf over elf.

Als het dan eindelijk zover is maakt Prins Ruben de winnaars van de publieksprijs bekend die is gegund aan bouwclub:

1. De Zaandkleppers met 56 stemmen

2. Ut Foepenhol met 15 stemmen

3. De Laogvliegers met 12 stemmen

4. Ut Kraaiennest met 7 stemmen

Verder is er nog een kleine prijs voor het uit de optochtpubliek gekozen persoon die aan de stemming heeft deelgenomen. Die is gewonnen door Bert van Langenberg.
Dan is het tijd voor de jury uitslag voor grote wagens:

1. De Zaandkleppers met 213 punten

2. De Laogvliegers met 181 punten

3. Ut Foepenhol met 169 punten

4. Ut Kraaiennest met 163 punten. [l]