Kunstenaar Yvonne Willemse vertelt bezoekers over haar schilderijen. FOTO LUDO DE KORT
Kunstenaar Yvonne Willemse vertelt bezoekers over haar schilderijen. FOTO LUDO DE KORT Ludo de Kort

Yvonne Willemse stelt tentoon
bij Kunsthal Oudenbosch

OUDENBOSCH - Onder grote belangstelling is afgelopen weekend in galerie Kunsthal Oudenbosch een expositie geopend met geometrisch abstracte schilderijen en objecten van Yvonne Willemse (1967, Oudenbosch).

Deze intieme locatie is hemelsbreed 200 meter van het Doelpad waar de kunstenaar is geboren en opgegroeid. Daartussen staat dan weer de Basiliek van Oudenbosch die een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van familie Willemse.

Zo overleefde Yvonne’s opa in 1931, bij het plaatsen van het beeld van de martelaar Leonardus van Veghel, een val van ruim 20 meter. Haar vader Leo, drie maanden later geboren, werd naar deze heilige vernoemd.

De markante metselaar Leo Willemse bleef zijn hele leven rondom de Basiliek wonen en droeg zijn maatschappelijke en sociale steentje bij door zijn vele vrijwilligerswerk. Zoals in 1993 de herbouw van de toegangspoort bij de Basiliek.

Leo’s passie voor bouwcontructies vertaalt zijn oudste dochter Yvonne nu naar geometrisch abstracte olieverf schilderijen op berken multiplex. In haar werk vertrekt ze vanuit persoonlijke verhalen.

De tentoonstelling is tot en met 28 april elke zondagmiddag van 13.00-18.00 uur te bezoeken. Voor meer informatie zie www.yvonnewillemse.nl en www.kunsthaloudenbosch.com[l]