Thijs Bezemer Nederlands Kampioen Handboogschieten

OUDENBOSCH - Het afgelopen weekend is Thijs Bezemer, lid van Handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch, opnieuw Nederlands Kampioen geworden. Ditmaal in de discipline indoor, in de klasse Instinctive Bow Klasse 1.

Na de Nederlandse titels bij de Jeugd in de discipline 3D in 2016 en 2018, lukte hem dit nu bij de senioren.

Na de voorronde van 60 schot stond hij 4e. Maar in de halve finale won hij van de nummer 1 uit de voorronde, die maar liefst 43 punten meer had. In Finale bleek dat Thijs ook te sterk was voor de winnaar van de andere halve finale en ging er met de Nationale Titel vandoor.

In de klasse Longbow behaalde Jack van Domburgh in de voorronde een 6e plaats met een score van 383 punten. In de 1/8 finale werd hij helaas uitgeschakeld.

In de 2e klasse Recurve kwam Alex de Kreek slechts 1 puntje te kort om zich te plaatsen voor de 1/8 finale. Met een score van 516 punten in de voorronde bleef hij steken op een 17e plaats.

In de 4e klasse Recurve behaalde Johan Rockx, die in zijn eerste jaar als 2e reserve werd opgeroepen, 471 punten. In de eerste 30 schot behaalde hij nog net de 8 gemiddeld, 242 punten. De 1/8 finale verloor hij helaas met 7 tegen 3 setpunten.

Concordia Florebith had ook 2 deelnemers bij de aspiranten.

Arlon Staffeleu kwam in de klasse Aspiranten Recurve Jongens 11 en 12 jaar tot een score van 193 punten. Een mooie score. Maar landelijk is de concurrentie erg groot. De winnaar had een score van maar liefst 282 punten, 9.4 gemiddeld.

In de klasse Aspiranten Recurve Meisjes 11 en 12 jaar kwam Yara Bedaf tot een score van 124 punten. Daarmee behaalde ze de 11 plaats Landelijk!

Yara deed vorig jaar mee met het Sjors Sportief programma en is zo verknocht geraakt aan het handboogschieten. Knap dat je dan een jaar later, met een nieuwe boog waar ze bijna nog niet mee getraind heeft, aan het Nederlands Kampioenschap mag meedoen. Ook Arlon is 2 jaar geleden via Sjors sportief in aanraking gekomen met het handboogschieten.

Deze week is er een nieuwe ronde Sjors Sportief van start gegaan. Wie weet komen daar weer talenten uit voort. Aan het enthousiasme zal het zeker niet liggen.