WKV Musica.
WKV Musica. Rolf van Koppen

WKV Musica zingt tijdens de H. Mis in de Basiliek

OUDENBOSCH - Zondag 31 maart, 4e zondag in de veertigdagentijd, verzorgt de Westlandse Koorvereniging Musica uit Monster, als Gastkoor, de gezangen tijdens de eucharistieviering van 11:00 uur in de Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara te Oudenbosch.

Tijdens de viering worden o.a. delen uit de Messe Solennelle van Charles Gounod uitgevoerd. Het koor staat onder leiding van dirigent Gerard Brëas. Soliste is sopraan Wendy Krikken (Mozarteum, Salzburg) en het koor wordt begeleid door Aarnoud de Groen aan het König-/Stevensorgel en door Blaaskwintet Hi-Five. Pastoor Prasing, rector van de basiliek, zal voorgaan in de eucharistieviering.

Voorafgaand aan de viering zal WKV Musica vanaf 10.30 uur een muzikale intro verzorgen.

WKV Musica, opgericht op 4 april 1991, is het grootste gemengd koor uit de regio Haaglanden en bestaat uit 160 leden. In de eerste jaren van haar bestaan was het koor het vaste begeleidingskoor van The New London Chorale van Tom Parker. Een groot aantal Nederlandse artiesten hebben de afgelopen 28 jaar hun medewerking verleend aan de concerten van WKV Musica.[l]