Nederlandse taal leren en elkaar ontmoeten in het Praathuis

OUDENBOSCH - Het praathuis is voor iedereen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheerst. Bij het praathuis wordt op een ongedwongen en gezellige manier geoefend met de Nederlandse taal.

Voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren spreken en verstaan is er het Praathuis. Deelnemers uit verschillende landen, waaronder Syrië, Eritrea, Brazilië, Congo, Somalië, Polen en Indonesië hebben het praathuis al gevonden. Meer mensen zijn echter welkom, zowel mensen uit andere landen als laaggeletterden uit eigen land.

Het Praathuis wordt gedragen door meerdere enthousiaste vrijwilligers die je vriendelijk ontvangen en waarmee je de Nederlandse taal oefent. Oefenen gebeurt op verschillende manieren, zowel het spreken, lezen als schrijven van de taal komen aan bod. Je mag zelf aangeven wat je graag wilt leren en de vrijwilligers spelen daar op in.

Misschien wil je graag de moeilijke woorden in de krant begrijpen? Of je uitspraak verbeteren? Of heb je het verlangen om te leren schrijven? Geen vraag is te gek en alles is mogelijk in het kader van het leren van en oefenen met de Nederlandse taal. De inbreng kan zowel van de vrijwilligers komen als van jou als deelnemer.

Sommige deelnemers vinden het leuk om kleine gerechtjes uit hun eigen cultuur te maken en te delen in het Praathuis. Zo maak je niet alleen kennis met de Nederlandse taal en mensen uit diverse landen, maar ook nog eens met de Wereldkeuken!

Ben je enthousiast geworden en lijkt dit je wat? Kom eens binnen op de inloopochtenden. Ook als je zelf de taal goed beheerst, maar je kent iemand die baat zou hebben bij het Praathuis, schroom niet, benader hem of haar en kom een keer gezellig samen langs!

Waar: Pluspunt, Veerkensweg 13, 4751 CR Oud Gastel.

Wanneer: Iedere dinsdag- en donderdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur.

Je kunt zo binnenlopen, dus aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. [l]