Nieuw bloed voor Hoevense Polderloop

HOEVEN - De organisatie van de Hoevense Polderloop krijgt de komende jaren nieuw bloed. De afgelopen maanden hebben al een paar vergaderingen plaatsgevonden om de vernieuwingen te bespreken. Het regionale loopevenement is populair en trekt jaarlijks op de derde dinsdag van augustus vele honderden lopers en loopsters naar Hoeven. De Polderloop Pubquiz van 1 maand later in Den Halder wordt ook steeds populairder.

Dit jaar staat de 38e editie op de agenda op dinsdag 20 augustus. “We willen het concept niet aanpassen, maar wel de uitvoering moderniseren.” vertelt bestuursvoorzitter Arnold Augustijn. “De afgelopen jaren hebben zich natuurlijk veel technische ontwikkelingen voorgedaan, die we grotendeel hebben gevolgd. De huidige discussies gaan over de verdere aanpassingen.”

Overwogen wordt om voorinschrijvingen te introduceren, zodat ook bedrijfsgroepen en scholen vooraf kunnen registreren. Daarbij komt misschien ook een koppeling tussen de loop en de quiz. “Een van de nieuwe mensen kwam met het idee van body en brain, dus dat je als groep niet alleen hard kunt rennen maar ook kunt laten zien dat je tussen de oren getraind hebt. Dat vereist natuurlijk wel een heel andere aanpak, want nu schrijven we alleen in op de avond zelf.”

Een ander idee is Run 4 Kids, waarbij de kinderen die meedoen aan de Hoevense Polderloop direct doneren aan het wereldwijde project Building Bridges, dat kinderen op de hele wereld betere kansen biedt door internationale samenwerking. “Natuurlijk gaan we ook weer geld ophalen voor de Roparun, dat blijven we doen, maar naast dat regionale doel willen we dus ook over de grenzen kijken.”

De volgende vergadering van de Hoevense Polderloop werkgroep zal plaatsvinden op dinsdag 2 april. Als je mee wil praten of suggesties op de agenda wil zetten kun je reageren via info@hoevensepolderloop.nl. [l]