Tiende Zomertijdloop Oud Gastel komt eraan

OUD GASTEL - De Veerke-quiz volgend jaar, maar de Bol Training en Advies Zomertijdloop is nu al toe aan de tiende editie. Al jaren is de familie Bol trouw deelnemer aan vrijwel al onze evenementen. Hun betrokkenheid bij het verenigingsleven in Oud Gastel is groot, we krijgen ook altijd een gastvrij onthaal met de triathlon.

Dit jaar op woensdag 3 april, de eerste woensdag als de klok weer verzet is. De start is als vanouds bij ’t Hart van Gastel, waar deelnemers inschrijven. De finish ligt op het achterterras van Gastel Sfeerschuur. Ook nu weer kan gekozen worden uit 4 of 8 kilometer. De start is om 19.00 uur op de Markt. Een half uur van tevoren kan worden ingeschreven, maar wie drukte wil vermijden, kan ook via de site aanmelden www.tveerke.nl. Tegen betaling van het inschrijfgeld, ontvangt u naast een boel plezier ook een consumptiebon bij aankomst en het herinneringsvaantje bij. Vanwege de tiende editie in een bijzondere kleur. Bovendien liggen er gratis startbewijzen voor de Vlietloop klaar. Te verloten rond de klok van 21.00 uur op de After-party.

Voor de nieuwkomers (en die zijn er ieder jaar heel wat, want de Bol Training en Advies Zomertijdloop is het ideale opstapje naar misschien wel een echt wedstrijdje zoals de Vlietloop) nog even het volgende: de Zomertijdloop is geen hardloopwedstrijd met winnaars, uitslagen en prijzenschema's. Wie per se een persoonlijk record wil lopen, is bij de Zomertijdloop dus niet aan het juiste adres.

Bij de Bol Training en Advies Zomertijdloop hebben we de regel dat op de 8 kilometer we ongeveer tot aan Stampersgat samen blijven lopen. Op de 4 kilometer geldt dat bij het bereiken van de Rolleweg.

We starten allemaal gelijktijdig op de Markt om 19.00 uur. Het parcours voor de 8 kilometer is: Markt, Dorpsstraat, Rijpersweg, Dennis Leestraat, J.F. Vlekkeplein, Gastelsedijk West (na tunneltje nog 300 meter en dan mag ieder voor zijn/haar eigen kansen gaan), Gastelsedijk Zuid.

Voor de 4 kilometer is het: Markt, Dorpsstraat, Rijpersweg, Karolinastraat, Oudendijk oversteken, Cuypersbos, Rolleweg (bij bebouwde kombord ieder voor zijn/haar eigen kansen), Gastelsedijk Zuid.

We gaan er van uit iedereen voor - pak 'm beet - 20.15 uur weer binnen: het moment waarop de zon onder gaat.

Natuurlijk eindigt ook deze activiteit (zoals eigenlijk voor al onze evenementen geldt) met een geweldige After-Party met een deejay, die de zomerhits van de laatste tien jaar draait! [l]