Thomashuis Oudenbosch vraagt aandacht voor verkeerssituatie

OUDENBOSCH - Op vrijdag 22 maart hielden de bewoners van Thomashuis Oudenbosch een actie om het sluipverkeer tussen de Ankerstraat en de Markt in Oudenbosch te wijzen op de gevaren van te hard rijden langs hun pand aan Achter 't Postkantoor 3.

Met zelfgemaakte flyers werden, samen met de wijkagent, automobilisten staande gehouden, waarna de bewoners het gesprek met de bestuurders aangingen. Voorafgaande aan de actie naast het pand ging de zorgondernemer van het Thomashuis langs bij basisschool de Schittering om de ouders daar ook te vragen hun snelheid te minderen bij het halen en brengen van hun kroost, voor zover die daarbij ook langs deze route rijden. Ook is er gesproken met de mensen van de nabijgelegen restaurants en uitzendbureau, waarvan de gasten veelvuldig gebruik maken van deze sluiproute.

In een Thomashuis wonen kwetsbare mensen met een verstandelijke beperking. Hun gedrag in het verkeer kan onvoorstelbaar zijn. Het kan dus zijn dat één van hen zomaar de weg op loopt. Een weg die uiteindelijk alleen maar bedoeld is als toegangsweg richting een parkeerterrein is dus niet geschikt voor een snelheid van 30 kilometer per uur. Volgens de Politie en de BOA's , die graag meewerkte aan de actie, dient het verkeer op parkeerterreinen stapvoets te rijden. N.a.v. van deze actie en hun gesprek met de bewoners zullen zij hier extra op gaan toezien.[l]