Wethouder Thomas Melisse is blij met de komst van het digitale startpunt.
Wethouder Thomas Melisse is blij met de komst van het digitale startpunt. Foto: Gemeente Halderberge

Zeven geldplannen om inwoners Halderberge op weg te helpen

HALDERBERGE - Geld sparen voor de (klein) kinderen, vragen over het pensioen, meer geld opzij willen kunnen zetten of juist financiƫle zorgen? Vrijwel iedereen heeft wel eens geldvragen waar je misschien niet direct iemand voor inschakelt, maar waar je eigenlijk wel wat hulp bij kunt gebruiken. De gemeente Halderberge springt daar op in en komt met het Startpunt Geldzaken.

DOOR VERA DE GEUS

Alle inwoners van de gemeente Halderberge kunnen gratis gebruik maken van de geldplannen
die zijn ontwikkeld door Startpunt Geldzaken. "De geldplannen zijn een belangrijk middel in het
voorkomen van geldproblemen. Door dit starpunt kunnen onze inwoners meer grip krijgen op hun geldzaken. Ze kunnen online hun geldplannen vinden en anoniem invullen. Meteen na het invullen van het plan krijgen zij in beeld welke concrete stappen zij kunnen nemen en hoe ze dat kunnen doen", zo legt de gemeente uit.

Voorkomen

Wethouder Thomas Melisse is blij met de komst van het digitale startpunt. "De geldplannen zijn voor ons als gemeente een belangrijk middel om geldproblemen bij inwoners zo vroeg als mogelijk te voorkomen. Deze geldplannen zijn een aanvulling op wat ons team van Hulp bij Financiƫle Zorgen doet voor onze inwoners. De geldplannen zijn een gratis service voor inwoners die (bijna) altijd geld tekort komen, inwoners die soms geld tekort komen en soms geld over hebben en inwoners die regelmatig geld over hebben. Kortom: iedereen heeft iets aan het invullen van de geldplannen", zo legt hij uit. [l]

Het Startpunt is te raadplegen via www.startpuntgeldzaken.nl/halderberge