Belangrijke overwinning voor SC Gastel bij MOC

OUD GASTEL - De bezoekers waren gewaarschuwd voor de slagkracht van de ploeg uit Krabbengat. Thuis werd immers met 2-3 verloren.

SC Gastel begon geconcentreerd aan de wedstrijd en wist vanuit een hechte verdediging langzaam MOC'17 terug te dringen op eigen helft. Duels werden gewonnen en met diepe ballen wist SC Gastel telkens de ruimte achter de verdediging te vinden. De verdediging van de bezoekers stond de gehele wedstrijd als een huis. Marco van de Logt verving Davey Forster in de laatste linie en Mats Helmons speelde noodgedwongen op zijn minder favoriete kant van het veld. De linie achterin, gecompleteerd door Harm, Luc en Coert bleek een onneembare vesting voor de Bergenaren. In de 32e minuut was het raak voor SC Gastel. De zoveelste venijnige bal in het centrum van MOC'17 werd door Jurgen Buuron gecontroleerd en achter de Bergse doelman geschoten. 0-1. MOC' 17 gooide er nog een schepje bovenop en het spel werd fysieker. In de 40 minuut probeerde een MOC speler z'n gram te halen bij Matthijs. Een onbesuisde actie leverde de Bergenaar de rode kaart op. Net voor rust moest MOC'17 de rest van de wedstrijd met een man minder spelen.

Na rust een nerveus SC Gastel. Met een man meer en met de controle over de wedstrijd leek er niks aan de hand voor de rood-zwarten. MOC'17 bleef echter gevaarlijk in de aanval. Blessures noopten SC Gastel tot wisselen. In de 70e minuut mocht een volgende exponent van de SC Gastel opleiding zijn opwachting maken in de hoofdmacht van SC Gastel: JO19-1 speler Dennis Buijs verving de geblesseerde Bart Aarssen in de frontlinie. De breedte van de selectie en de aansluiting van de hoogste jeugdelftallen bij de eerste selectie van SC Gastel brengen de club een hoopvolle toekomst met het diverse aanstormende talenten.

Toch moest SC Gastel diep gaan om de wedstrijd over de streep te trekken. Grote kansen werden gemist en zelfs de eigen grensrechter was in de slotfase niet bij de les toen MOC'17 vanuit een gekregen ingooi alsnog gevaarlijk kon worden. Desalnietemin wist het collectief van SC Gastel de blauw witten van MOC'17 te verslaan. Een mooie prestatie en belangrijke punten voor de bezoekers. In de ranglijst neemt de ploeg uit Oud Gastel nu een stevige plaats in in de middenmoot.

Volgende week wacht het inhaal duel tegen Terneuzen, wat eerder afgelast werd na de eerste voorjaarsstorm van 2019 enige weken geleden.