Belangrijke overwinning vv Hoeven

HOEVEN - De komende wedstrijden zijn alleen maar finales. Hoeven weet waar ze aan toe is.

Afgelopen zondag en aanstaande zondag spelen de blauw witters tegen Uno Animo uit Loon op Zand. Een directe concurrent. Hoeven ging flitsend van start. Al in de 2 de minuut scoorde Hoeven via Erwin Roks. Erwin schoot vanaf 18 meter de bal diagonaal in de linker bovenhoek. Dat was de 1-0. Uno Animo probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ze bleken een stevige tegenstander te zijn die optisch de 1ste helft sterker waren dan Hoeven. Maar Hoeven was effectiever. Robert Frerichs rondde een aanval van Hoeven met een mooie schuiver in de rechter benedenhoek af. Uno Animo scoorde wel 2 keer maar 2 keer werd terecht de goal afgekeurd wegens buiten spel. Na rust speelde Hoeven richting onze kantine. De 2de helft waren we veel meer in balbezit en een aantal keren dicht bij een 3de goal. Onze spitsen Jim, Cyril en Erwin deden er alles aan nog een goal te forceren maar dat lukte niet. Onze keeper Damian van Nijnatten moest een aantal keren zijn klasse laten zien. Hij hield “de nul”. We kwamen best nog goed weg toen een voorzet door de vrijstaande spits van Uno Animo werd over gekopt. Even later haalde Patrick Suijkerbuijk de bal van de lijn. Aan de andere kant probeerde Robert nog een keer te knallen. Zijn inzet werd gesmoord in het drukke 5 meter gebied. Een speler van Uno Animo moest het veld net voor tijd met rood verlaten wegens natrappen. Na 92 minuten floot de scheids af. Een geweldige teamprestatie heeft Hoeven geleverd. Top, geweldig dat we zo’n collectief hebben.

Ons 2de elftal verloor jammer genoeg in de 90ste minuut van koploper Sarto. De jongens hadden toch een knappe prestatie geleverd en doen het best goed.

Dat geld ook voor ons A1 (tegenwoordige JO-19) die met 4-0 wonnen van Rood Wit.

Volgende week moet Hoeven naar Loon op Zand. Ook daar moeten we winnen om in de race te blijven voor behoud in de de 2e klasse. Succes mannen.