Handboogvereniging Concordia Florebith

OUDENBOSCH - Zondag is de 2e wedstrijd georganiseerd van de jeugd-competitie in Ulvenhout. Aan deze wedstrijd voor alleen jeugdschutters deden 5 leden mee van handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch.

De wedstrijd bestaat uit een voorronde van 30 schot, gevolgd door finaleronden voor de schutters boven de 10 jaar. In de klasse Recurve Cadetten 15-16 jaar, behaalde Robert Rommens 260 punten. Hiermee werd hij 1e in de voorronde, Niels Elst werd 4e met een score van 210 punten. Robert trof de nummer 8 in de kwartfinale en won deze wedstrijd. Niels schakelde de nummer 5 van de voorronde uit. In de halve finale troffen de twee schutters uit Halderberge elkaar, Robert won deze en stootte door naar de Finale. Niels moest het opnemen in de kleine finale voor Brons tegen de 3e uit de voorronde, verliezer van de andere halve finale. Niels won deze kleine finale met 6-2, de 3e plaats en de bronzen medaille voor hem. Robert trok in de finale aan het kortste eind en verloor de finale met 6-2. Toch mag Hij tevreden zijn met deze zilveren medaille.

In de klasse hout – Barebow Cadetten 13 -14 jaar was Kim Lazaroms de winnaar. Met gebrek aan tegenstand hoefde ze geen finale te schieten.

In de klasse Recurve Cadetten 13-14 jaar kwam Alex de Kreek tot een score van 110 punten. Hiermee behaalde hij een 5e plaats en door naar de kwartfinale. Hierin trof hij de nummer 2 uit de voorronde. Al snel stond Alex met 4-0 achter maar na wat tips won hij de derde en zelfs de vierde set en trok hiermee de stand gelijk, 4-4. Wie het eerst 6 punten heeft gaat door naar de volgende ronde. Helaas kon Alex de serie niet doortrekken en schoot zijn tegenstander een hele mooie serie, 6-4 verloren. Toch een geweldige ervaring om zo ver te komen in zijn allereerste finalewedstrijd.

In de klasse Recurve Aspiranten t/m 10 jaar kwam Jason Stam tot een score van 139 punten, hiermee eindigde hij in de middenmoot.

In de klasse Recurve Aspiranten 11-12 jaar behaalde Yara Bedaf een score van 173 punten, wat haar in de finaleronden bracht. Deze verloor ze van de nummer 2 uit de voorronde.

Toch weer 3 medailles voor de jeugd van handboogvereniging Concordia Florebith.

Sjors Sportief

Dit jaar doen er 5 kinderen van de lagere scholen uit Halderberge mee aan het handboogschieten via Sjors Sportief. Misschien niet zoveel deelnemers, maar zeker wel hele fanatieke! Na in de eerste les de kennis en wat ervaring opdoen in de praktijk, werd er in de tweede les al punten geteld. In de volgende 2 lessen zal er ook om de punten geschoten worden, zodat er op het einde een klassementje is. De uitslag van de 2e les was na 25 schot als volgt: Yoeri Stoop 181 punten; Isabella van Doorn 178 punten; Damien Hegen 177 punten; Sam Hegen 159 punten; Lilian Hegen 131 punten.

Lilian had de eerste les gemist, maar kwam gedurende de tweede les steeds beter in haar ritme en behaalde een hele mooie score. Alles ligt nog heel dicht bij elkaar en op een heel hoog niveau. De derde les zal weer zeker zo gezellig en spannend worden. [l]