Zaira Akkermans, Mijntje van Steen, Isa Joan Schmitt. FOTO BEAU VAN IERSEL
Zaira Akkermans, Mijntje van Steen, Isa Joan Schmitt. FOTO BEAU VAN IERSEL Beau van Iersel

Succesvolle regiowedstrijden voor Vlug en Lenig

OUD GASTEL - Op zaterdag 16 en zondag 17 maart stond de Buitelstee in Dinteloord in het teken van de 2e kwalificatiewedstrijd Turnen Dames regio zuidwest Nederland. Vlug en Lenig Oud Gastel organiseerde deze wedstrijd samen met U.D.I. Bergen op Zoom.

Op zaterdag turnden Rosalie Beijerink en Famke Bogers in niveau pupil 2 D1. Helaas was Famke wat slordig op vloer waardoor ze wat lager scoorde, maar maakte dit weer goed met een mooie sprong waarvoor ze 12.9 punten kreeg. Ze behaalde een 15e plaats. Rosalie was op alle toestellen erg sterk met als knaller een 13.55 op brug. Hierdoor behaalde zij een 3e plaats. Ook Manon Bol mocht laten zien waar ze voor had getraind in het niveau 5e divisie supplement F. Op vloer liet ze een mooi gestrekte flikflak zien wat haar een 10.4 opleverde. Ze eindigde op een 12e plaats. In de avond waren de meiden van jeugd1 D2 aan de beurt. Emma van de Kar, Imke Bolijn, Sabien Huijbregts en Britt van Beek waren er klaar voor. Emma had nog last van een blessure en kon hierdoor alleen brug en balk turnen. Wat ze liet zien was erg stabiel en behaalde een 11.8 op brug en een 10.2 op balk. Voor Emma was het haar eerste officiƫle wedstrijd en dus een groot leermoment. Imke knalde als een raket over de kast en wist zich voor haar sprong in 1x te plaatsen voor de toestelfinales met een 1e plaats op dit onderdeel. Ook op de balk wist ze te blijven staan en zodoende behaalde ze een 4e plaats in de eindscores. Sabien overwon haar angst en sprong keurig een overslag over de kast waarmee ze een 11.2 behaalde. Zij werd 15e in het eindklassement. Britt liet wederom een mooie brug zien waarmee ze een 13.1 scoorde. Ook op de balk liet ze een nieuwe opsprong zien. Dit leverde haar uiteindelijk een 9e plaats op. Nena de Wijs turnt in de 5e divisie supplement E. Op balk dit keer helaas een val moeten incasseren maar hierbij nog steeds een 10.05 weten te scoren. Op vloer nam ze revanche en sprong ze erg mooi haar arabier-flikflak-salto achterwaarts door. Ook een dubbele pirouette wist ze te verbinden wat haar een score opleverde van 11.2. In het eindklassement werd zij 5e en nu is het hopen dat dit genoeg is om zich te plaatsen voor de regiofinales.

Helaas konden door blessure Janine van Steen, Marit de Jong en Sabine Hellemons de wedstrijd niet turnen.

Op zondag 17 maart mochten Isa Joan Schmitt, Zaira Akkermans en Mijntje van Steen op de wedstrijdvloer verschijnen. Doordat Isa Joan de 1e kwalificatiewedstrijd ziek was, was dit haar enige kans om zich te plaatsen voor de regio- en toestelfinales. Deze kans greep ze dan ook met beide handen aan en liet prachtige oefeningen zien op alle 4 de toestellen. Dit leverde haar een gouden medaille op. Zaira turnde zo netjes aan de brug dat zij een 13.95 scoorde en hiermee een 2e plaats behaalde op dit onderdeel. In het eindklassement werd zij 11e. Ook Mijntje liet mooie oefeningen zien. Op brug scoorde zij hoog met een 13.3 en op vloer een 12.2. Mijntje werd 13e. In de laatste ronde was Emma van Beers aan de buurt in het niveau pupil2 D2. Met een groot V&L publiek wist ze haar zenuwen te bedwingen en turnde ze 4 stabiele oefeningen en haalde hiermee een 12e plaats. [l]