SC Gastel laat de punten in Zeeland

OUD GASTEL - Met aanzienlijk minder wind dan de vorige poging om de wedstrijd te spelen gingen de bezoekers in Terneuzen toch met de wind in de rug van start. Het spelbeeld van de eerste helft was er een van wisselende kansen aan beiden kanten. Terneuzen faalde enkele keren kort voor de goal van Coert en SC Gastel kreeg met de wind mee de bal ook niet tegen het net.

De tweede helft begon agressiever van twee kanten. Dit resulteerde in veel persoonlijke duels. SC Gastel had het lastig met de snelheid en behendigheid van de voorhoede van Terneuzen. Terneuzen had echter weer geen antwoord op de onverzettelijkheid van SC Gastel op het middenveld. Na tien minuten in de tweede helft werd een goal van Terneuzen afgekeurd op aanwijzen van de grensrechter. Alles en iedereen die Terneuzen een warm hart toedraagt was het hier zichtbaar en hoorbaar mee oneens. Toen kort hierna SC Gastel via een mooie aanval en afgerond door Jurgen Buuron nog eens de 0-1 maakte was het vooral de scheids en grensrechter die het moesten ontgelden bij de Terneuzens supporters. Twee minuten verder in de wedstrijd kon Terneuzen dan toch juichen, de 1-1 werd afgemaakt via een snelle counter. De lol was nog niet op want binnen 10 minuten wist Terneuzen ook nog de 2-1 binnen te schieten. SC Gastel zag zich genoodzaakt de achtervolging in te zetten. Sjoerd van den Eijnden voegde daad bij het woord. Met een prachtig schot en geholpen door de venijnige wind viel zijn poging pardoes achter de Terneuzen keeper. 2-2. Met dit resultaat kon SC Gastel thuiskomen en de wedstrijd leek af te stevenen op een puntendeling. Kort voor tijd kreeg SC Gastel dan toch het deksel op de neus. Na een corner spatte de eerste inzet op de lat uiteen, een reboundpoging werd echter alsnog in de touwen gekopt voor Terneuzen. 3-2. SC Gastel leek met lege handen te komen staan. Was het dan allemaal kommer en kwel op het Zeeuws-Vlaamse land? Nee dat zeker niet, opnieuw kon trainer Johan van Batenburg een nieuw Gastels talent laten debuteren. Sjoerd Peeters (eerste jaar JO-19) mocht in de slotfase zijn debuut maken in de hoofdmacht van SC Gastel. Een mooie toekomst wacht SC Gastel met aanstormende talenten, goed ook voor de jeugdafdeling van de vereniging die telkens weer nieuwe spelers door kunnen laten stromen naar de senioren selecties.