Solo-expositie twee bosuiltjes - brons
Solo-expositie twee bosuiltjes - brons Foto: PS 2018

AGENDA

Vrijdag 12 april

Lezing over kunstschilder Meijer de Haan

18:30 | Bibliotheek VanNu

Op vrijdag 12 april organiseert Bibliotheek Oudenbosch in het kader van de museumweek een lezing over de Amsterdamse kunstschilder Meijer de Haan. Deze lezing wordt gegeven door Anton Joosen. De kans dat je nog nooit van Meijer de Haan hebt gehoord, is groot. Hij kwam in het nieuws toen op 16 oktober 2012 de opzienbarende kunstroof plaatsvond in de Kunsthal in Rotterdam. Anton Joosen vertelt met veel passie over het leven van Meijer de Haan die hevige kritiek ontving voor zijn grote schilderij Uriël Acosta en tijdens zijn leven bevriend raakte met Theo van Gogh en Paul Gauguin. En de lezing van Anton Joosen eindigt met een ZEER verrassend slot. Zorg dus dat je er bij bent! Bibliotheek Oudenbosch, Sint Annaplein 3, Oudenbosch, vrijdag 12 april 18.30 uur. Kosten: gratis.

Kaartavonden De Flierefluiters

19:30 | Het Punt

Wijkvereniging De Flierefluiters organiseert wederom rik- en jokeravonden. Deelname staat open voor leden maar ook voor niet-leden. Steeds op vrijdagavond, vanaf 19.30 uur in Het Punt aan de Halderberg in Hoeven. De achtste en tevens laatste kaartavond vindt plaats op vrijdag 12 april. Op deze avond worden tevens de eindwinnaars bekendgemaakt.

Bingo

19:30 | Dorpshuis het Kompas

Vrijdag 12 april organiseert de Invalidenbond Hoeven weer een grote bingo avond in Het Kompas in Hoeven. Er worden 14 rondes gespeeld en de aanvang is 19.30 uur. Zaal open vanaf 18.30 uur.

Zondag 14 april

Kapelconcert Quirine Viersen & Thomas Beijer

20:15 | Bovendonk

Een intiem concert van celliste Quirine Viersen en pianist Thomas Beijer. Celliste Quirine Viersen is één van ’s werelds meest vooraanstaande muzikale persoonlijkheden. Ze speelt wereldwijd op de grootste podia – maar houdt het ook graag klein en intiem. Dat doet ze vandaag met Thomas Beijer, die door Klassieke Zaken onlangs een ‘briljant pianist’ werd genoemd. Deze jonge pianist en componist wordt geprezen om zijn excellente techniek en artistieke integriteit. Locatie: Kapel Bovendonk te Hoeven.

Solo-expositie Jonneke Kodde

13:00 | Galerie Landgoed Maple Farm

Als vaste Kunstenares van de Galerie is er een inspirerende solo-expositie van beeldhouwster Jonneke Kodde met haar dynamische bronzen vogelbeelden. Preview van de expositie is 13 april. Opening is 14 april. Jonneke zal op deze dagen aanwezig zijn. Bezoekadres: De Beeldenstorm Beeldentuin – Galerie Landgoed Maple Farm Roosendaalsebaan 4, 4744 SM Bosschenhoofd, 06-10503198, info@nvdbs.nl www.nvdbs.nl. Openingstijden: geopend: zaterdag- en zondagen van 13.00-17.00 uur en op afspraak. Tevens 2e Paasdag geopend van 13.00-17.00 uur.

Woensdag 17 april

Paas knutselen

14:00 | De Bukehof

17 april in De Bukehof vanaf 14.00 tot ongeveer 15.30 uur. Neem zelf een doosje mee. Als je ouders lid zijn mag je gratis meedoen, als je graag een vriendje/vriendinnetje mee wilt nemen, die geen lid is, is dat tegen een kleine bijdrage. Graag even aanmelden vóór 13 april via de mail info@wijkverenigingpagnevaartoost.nl

KapelconcerT.