Halderbergse koren geven Oranjeconcert

OUDENBOSCH - Als alle versierde fietsen en steppen weer opgeborgen zijn, de koopjes weer verkocht op de Koningsmarkten, dan is het tijd voor het Oranjeconcert, gegeven door een aantal koren uit Halderberge.

Elk jaar worden een vijftal koren uit de Gemeente door het Oranjecomité uitgenodigd om gezamenlijk een volledige avond te verzorgen voor inwoners uit de Gemeente en ook daarbuiten.

Ook dit jaar staat op de avond van Koningsdag, de 27e april, de zaal van Fidei et Arti in Oudenbosch, weer bol van gezang. De organisatie, dit jaar in handen van het Oudenbosch'Mannenkoor, heeft gekozen voor weer een zeer wisselend programma, licht klassiek tot meer populaire muziek staat op de lessenaar.

Koren

De vijf koren die dit jaar naar voren treden zijn: Het Oudenbosch Mannenkoor olv. Christ Vergouwen, het RK Gemengd Koor Vox Popili uit Stampersgat o.l.v. Jack Buijs, het Zeemanskoor de Kreekrakkers uit Stampersgat o.l.v. Peter Aarts, De Confettiklanken uit Oudenbosch o.l.v. Laura van den Hout en tot slot Het Shantykoor 'De Bossche Maten' uit Oudenbosch.

Men kan rekenen op een zeer gevarieerd programma waarin voor iedereen wat wils voorbij komt.

Evenals vorige jaren zal de avond in de zaal van Fidei et Arti weer druk bezocht worden. Het is daarom aan te bevelen op tijd aanwezig te zijn.

De concertavond begint om 19.30 uur, omstreeks 21.00 uur is er een korte pauze . Omstreeks 22.00 uur wordt de avond besloten met een gezamenlijk gezongen 'Wilhelmus'. De entree is gratis.[l]