BS 't Bossche Hart loopt voor Stichting Opkikker

BOSSCHENHOOFD - Op woensdag 10 april hebben de kinderen van Basisschool ’t Bossche Hart hun beste beentje voorgezet. Letterlijk, want er werd een sponsorloop gehouden voor ’t goede doel. In de afgelopen weken waren de kinderen op zoek gegaan naar sponsoren. Alle kinderen kregen een kaart met 20 kikkers. Iedere kikker stond symbool voor één euro. Sponsoren konden zelf kiezen hoeveel kikkers er werden afgenomen.

De keuze voor een goed doel was snel gemaakt. Vorig jaar heeft Marij, één van de leerlingen van ’t Bossche Hart, een fantastische dag beleefd dankzij Stichting Opkikker. Samen met haar familie heeft Marij in alle klassen verteld over haar opkikkerdag. Marij kreeg deze aangeboden vanwege haar chronische ziekte diabetes en wilde heel graag iets terugdoen voor de stichting.

Op woensdag 10 april was het zover. Het geld was opgehaald en verzameld door de werkgroep en nu moest de tegenprestatie geleverd worden. Groep voor groep liepen de kinderen 10 minuten aan een stuk, de kleintjes op het schoolplein, de hogere groepen om de school heen. De lopers werden luidkeels aangemoedigd door andere groepen en de vele ouders, opa’s, oma’s en andere supporters die zich bij de school hadden verzameld. De kinderen liepen zich dan ook de longen uit het lijf.

Om 12.00 uur werd in het bijzijn van alle lopers en de supporters het eindbedrag bekend gemaakt. De kinderen hebben een bedrag bij elkaar gelopen waar we vooraf alleen maar van hadden durven dromen: € 2146,65. Van dit bedrag kan Stichting Opkikker 4 chronisch zieke kinderen een dag geven om nooit te vergeten, en daar was het alle betrokkenen om te doen. [l]