Dirigent Kees van Vugt.
Dirigent Kees van Vugt. Variakoor

Afscheid Kees van Vugt als dirigent van het Variakoor

HOEVEN - Enkele maanden geleden heeft Kees aangegeven met als dirigent te willen stoppen. Als dirigent van meerdere koren heeft hij sinds enkele jaren ook het Variakoor enthousiast geleid. Gezellige repetities, er werd serieus geoefend en vooral gecorrigeerd tot het klonk zoals hij het wilde horen. Met als gevolg mooie goede optredens op diverse locaties.

Kees kreeg een 'warm' afscheid! Ria de Haas (voorzitter) wist met een dankwoord weer te geven dat iedereen, het bestuur maar zeker ook de leden, hem heel dankbaar zijn voor de afgelopen jaren. Eén van de leden had het clublied heel goed en toepasselijk herschreven, dit werd door het koor uitbundig gezongen met muzikale begeleiding. Kees was hiervan onder de indruk en het was duidelijk te zien dat hij van deze speciale uitvoering wel kon genieten.

Natuurlijk was er ook een mooie blijvende herinnering aan zijn tijd bij het Variakoor! De twee accordeonisten, die met Kees hun intreden hadden gemaakt, blijven nog enkele maanden, zij werden beiden beloond met een mooie bos bloemen. Sinds enkele weken is er muzikale ondersteuning van 'n toetsenist.

Carolien in 't Veen uit Roosendaal wordt interum dirigente, zij heeft enkele weken geleden kennis gemaakt en 'n proefrepetitie gedaan. Onder haar leiding hoopt het Variakoor op fijne serieuze gezellige repetities met vervolgens goede optredens.

Belangstelling gewekt? De repetities vinden iedere Donderdag plaats van 20.00 tot 22.00 uur in het Strooienhuis, Hoevenseweg. Of bezoek de website www.variakoor.nl[l]