Jeugd 1 Kampioen

OUDENBOSCH - Afgelopen weekend werd de 9e ronde van de voorjaarscompetitie gespeeld. Jeugd 1 had een uitwedstrijd tegen Het Markiezaat 1. In deze wedstrijd kon het team kampioen worden zo ruim was de voorsprong van 17 punten. Er hoefde slechts 4 punten gehaald te worden tegen de 2e van de poule. Ondanks dat waren de jongens best gespannen.

Jarno begon met een nederlaag. De spanning nam toe. Gelukkig wonnen Koen en Kevin hun eerste wedstrijd. Het spannende dubbel werd door Jarno en Koen in de 5e game gewonnen. Jarno won daarop zijn tweede wedstrijd en het 4e punt was binnen: Kampioen. De jongens werden door iedereen gefeliciteerd. Daarna werden de resterende 5 wedstrijden gespeeld. Die werden allemaal op één na gewonnen. Kevin won al zijn wedstrijden en Jarno en Koen wonnen er ieder 2. Jeugd 2 speelde uit tegen Het Markiezaat 2. Het was een vlotte wedstrijd met enkele 4-gamers.

Jeugd 2 had steeds een groter wordende achterstand, al werd er af en toe een wedstrijd gewonnen. Het lukte Dawid, Emma en Stijn om ieder 1 wedstrijd te winnen. Team 1 speelde uit tegen Arnemuiden 1. De wedstrijd begon verrassend met een nipte overwinning van Pim (7-11 in de vijfde). Stephan was goed op dreef: hij verloor de hele avond slechts één game (12-10) en won daarmee al zijn wedstrijden. Bij Koen liep het deze avond helaas niet lekker. Pas in zijn laatste wedstrijd lukte het hem om zijn tegenstander goed weerstand te bieden. Stephan en Pim wonnen de dubbel.

Team 2 speelde uit tegen Hotak '68 3. Invaller Rob won zijn eerste wedstrijd in 5 games. Daarna ging het vrij vlot met allemaal winstpartijen, soms in 4 of 5 games. Annemiek, Joyce en Rob wonnen allen 3 wedstrijden.

Team 3 had een thuiswedstrijd tegen de nummer 2, Belcrum 6. Bij een winst van 9-1 zou team 3 kampioen zijn. Dit leek bij voorbaat niet haalbaar. Het begon goed met 2-0 voorsprong. De tegenstander kwam gelijk; dus geen kampioen vandaag. Daarna werden 5 wedstrijden op rij gewonnen. Peter verloor nog zijn laatste wedstrijd. De ster van de avond was Niek Mulders. Hij won 3 wedstrijden. Dylan en Peter wonnen er ieder 2.

Team 4 had een uitwedstrijd tegen Belcrum 9. Het begon niet best. De eerste 4 wedstrijden werden verloren. Na de zevende wedstrijd plaatste team 4 een tussensprint: er werden 3 wedstrijden op rij gewonnen. Rick won 2 wedstrijden. Verena en Niels wonnen er ieder 1.

Team 5 speelde uit tegen Hotak '68 4. Het was een vlotte wedstrijd met maar twee 5-gamers, die door ons team werden gewonnen. Roel won 3 wedstrijden, René won er 2 en Martijn van Hoof 1.

Team 7 speelde thuis tegen Belcrum 13. Theoretisch was het mogelijk om nog tweede in de poule te worden. Daarvoor moest deze wedstrijd met flinke cijfers gewonnen worden. Na de 4e wedstrijd was de stand 2-2. Toen nam de tegenstander een tussensprint en won 5 wedstrijden op rij, bijna allemaal in 5 games. Jarno won zijn laatste wedstrijd in 5 games. Hanny won 1 wedstrijd en Jos 0.

Uitslagen: Het Markiezaat 1-Jeugd 1 2-8 Het Markiezaat 2-Jeugd 2 7-3 Arnemuiden 1- Team 1 5-5 Hotak '68 3-Team 2 1-9 Team 3-Belcrum 6 7-3 Belcrum 9-Team 4 6-4 Hotak '68 4-Team 5 3-7 Team 7-Belcrum 13 3-7. [l]