De Kapelberg in Roosendaal. FOTO GUUST STURM
De Kapelberg in Roosendaal. FOTO GUUST STURM Guust Sturm

Meimaand, Mariamaand op 'De Kapelberg'

HALDERBERGE - Gedurende de hele meimaand wordt er dagelijks om 19.30 uur het rozenhoedje gebeden en iedere zaterdagochtend is er om 8.30 uur een eucharistieviering.

Op zondag 5, 19 en 26 mei zijn er 's middags om 14.00 uur vieringen, die begeleid zullen worden door het "Smartlappenkoor" uit Oud-Gastel (19 mei) en Jan Verswijveren, zang met gitaar, uit Halsteren (op 5 mei).

Breng op Moederdag een roos naar moeder Maria

Op 12 mei staan in De Kapelberg bloemenvazen klaar. Het bestuur van de Kapelberg nodigt moeders uit om op die dag een bloem uit het Moederdagboeket aan Maria te schenken als waardering voor haar moederschap. Al bijna 95 jaar wordt in Nederland op de tweede zondag in mei Moederdag gevierd. De dag staat in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en huishoudelijke taken worden van haar overgenomen, voor zover ze niet al gedaan worden door vader en/of de kinderen. Ook een bos bloemen of een cadeautje zijn tekenen van de waardering die echtgenoot en kinderen hebben voor het moederschap. Maria, de Moeder Gods, willen we dit eerbetoon niet onthouden. Daarom nodigen we alle moeders uit één roos of andere bloem uit het boeket aan Maria te schenken. In de kapel staan vazen klaar waar men ze in kan zetten.

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, vindt het jaarlijkse Dauwtrappen plaats. Traditiegetrouw wordt er vanuit Oud-Gastel gedauwtrapt. 's Morgens vroeg om klokslag 6 uur wordt er vanaf de markt in Oud-Gastel gestart met de wandeling naar De Kapelberg, begeleid door de Gastelse Fanfare. Voor de zevende maal kan er vanuit Roosendaal worden gedauwtrapt. Om 5.30 uur starten de wandelaars vanaf de St. Josephkerk, om 06.00 uur de fietsers. Graag vooraf aanmelden. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 0165-534667 van het parochiecentrum Emmaüs van de St. Norbertusparochie.

Dinsdag 31 mei: Slotviering

Om 19.30 uur wordt de Meimaand in De Kapelberg afgesloten met een Slotviering, begeleid door leden van het Gemengd- en Gelegenheidskoor van de Emmaüskern St. Norbertusparochie.

Internetsite

Informatie over De Kapelberg, het programma voor de Meimaand en andere bijeenkomsten zijn ook te vinden op de internetsite Kapelberg.com. Als bezoekers van De Kapelberg informatie via de email willen ontvangen, kunnen ze zich daarvoor aanmelden door een berichtje te sturen naar secretaris@kapelberg.com. [l]