SC Gastel en RBC in evenwicht

OUD GASTEL - Prachtig weer in het paasweekend en een evenzo mooi affiche: SC Gastel-RBC. De Roosendalers verdedigden hun gedeelde koppositie en de rood zwarten uit Oud Gastel streden voor een veilige plek in de middenmoot.

Het verslag neemt doorgaans een aanloop naar een van de momenten in de wedstrijd. Na exact 29 seconden was het echter al raak! Doelpunt en 0-1 voor RBC. Na de aftrap was RBC met enkele balaanrakingen voor het SC Gastel doel en verzuimde niet, de Roosendalers op voorsprong door spits Yaqoubi. Voordat iedereen echter goed en wel bijgekomen was en er goed voor ging zitten was het al weer 1-1. Bart Aarssen ronde na 2.09 minuten keurig af nadat Matthijs de bal vanaf het middenveld prima ingespeeld had. De wedstrijd golfde op en neer. RBC was gevaarlijk maar SC Gastel was onverzettelijk. Doelpunt maker Bart speelde na 25 minuten met een dikke bandage om zijn hoofd na een botsing met een tegenstander. In de 39e minuut mocht RBC een corner nemen. De bal werd vlijm scherp op het hoofd van RBC spits El Gamali gelegd 1-2.

Na rust een gedreven SC Gastel. Met strijdlust en passie werd RBC terug gedrongen. Tot grote kansen voor de goal van de Roosendalers kwam SC Gastel nauwelijks. Ook RBC kreeg de Gastelse veste niet nog een keer geslecht. Steijn Nagtzaam was met een aantal carambole achtige reddingen een sta in de weg. De cross passes waren een angel in de verdediging van RBC. SC Gastel wist telkens weer de Roosendalers terug te dringen. De pass van achteruit werd door Richard Hamers op het hoofd van Sjoerd van den Eijnden geplaatst. Sjoerd kon met een rake kopbal de RBC goalie te passeren 2-2. Wat beiden ploegen ook probeerden, gescoord werd er niet meer. Geen winnaar in de wedstrijd maar toch winst en verlies in de stand op de ranglijst. De nieuwe koploper is nu RKVV Roosendaal en stevig in de middenmoot staat de Gastelse ploeg. SC Gastel mag dan ook tevreden zijn met het gelijke spel. RBC kan in de achtervolging om in de laatste wedstrijden te trachten de competitie winnend af te sluiten. Het bleef nog lang gezellig op het zonovergoten terras van Nicky's paviljoen op sportpark Blankershove.