Links Alexis uit Mexico, Rechts Diego uit Chili. Zij zoeken een gastgezin. FOTO YFU NEDERLAND
Links Alexis uit Mexico, Rechts Diego uit Chili. Zij zoeken een gastgezin. FOTO YFU NEDERLAND YFU Nederland

Gastgezinnen gezocht vanaf augustus 2019

HALDERBERGE - Uitwisselingsorganisatie YFU zoekt gastvrije gezinnen in heel Nederland die huis en hart openstellen voor buitenlandse studenten. Zij zijn tussen de 15 en de 18 jaar oud, volgen een trimester, semester of schooljaar regulier onderwijs op de middelbare school en leren de Nederlandse taal spreken en cultuur kennen.

Als YFU-gastgezin deelt u uw verhaal, tradities en gebruiken, terwijl u leert over een andere cultuur - gewoon vanaf de keukentafel. Het in huis verwelkomen van een uitwisselingsstudent is een bijzondere ervaring voor de hele familie. Iedereen kan bovendien gastgezin worden: jongere stellen, oudere stellen, met of zonder kinderen, alleenstaanden.

Wie is YFU?

Youth For Understanding (YFU) is opgericht vanuit de overtuiging dat wanneer u een andere cultuur van binnenuit leert kennen, u meer begrip krijgt voor deze en andere culturen. Wij zijn een non-profit organisatie die zich wereldwijd richt op uitwisselingsprogramma’s voor jongeren van 15 tot 21 jaar. YFU Nederland wisselt al meer dan 60 jaar Nederlandse studenten uit met 42 YFU-partners over de hele wereld. Met 55 organisaties, duizenden vrijwilligers, oud-studenten en (ex-)gastgezinnen is de #yfucommunity één van de grootste jongeren netwerken ter wereld.

Gastgezinnen gezocht voor:

Diego (15) uit Chili: Handbal is Diego’s sport, hij speelt het al vanaf zijn 6e en zou er in Nederland graag mee willen doorgaan, alhoewel hij ook atletiek wel zou willen proberen. Behalve sportief is hij vriendelijk, grappig en respectvol. Wellicht een beetje verlegen, maar ook sociaal. Hij heeft graag mensen om zich heen en spreekt vaak af met vrienden. De Prinsentuin in Oudenbosch heeft wellicht een plekje voor hem op school.

Alexis (15) uit Mexico: Hij heeft graag mensen om zich heen. Zijn vrienden noemen hem competitief en vriendelijk. Voetbal is zijn favoriete sport en PSV is zijn favoriete Nederlandse voetbalclub. Daarnaast gaat hij graag naar de sportschool. Hij houdt van Mexicaanse taco’s en geeft veel om zijn familie.

Tijdelijk

YFU zoekt tevens het hele jaar door gastgezinnen die tijdelijke opvang kunnen verzorgen, tijdens bijvoorbeeld schoolvakanties. Denk hierbij aan 2 tot maximaal 6 weken.

Neem voor meer informatie contact op met Inge Vossers via inge.vossers@yfu.nl, bel 0297-264850 of kijk op gastgezin.yfu.nl. [l]