Sfeer impressie van het drukbezochte Bovendonk met Koningsdag 2019 .
Sfeer impressie van het drukbezochte Bovendonk met Koningsdag 2019 . R. van Heijningen

Drukbezochte gezellige Koningsdag in Hoeven

HOEVEN - In Hoeven is door vele bewoners, jong en oud, Koningsdag 2019 gevierd. In de ochtend van Koningsdag, na de reveille door muziekvereniging St. Ceacilia, deden zo'n 80 kinderen mee aan de optocht met versierde fietsjes en andere voertuigen. Ondanks het wat donkere en kille weer was het weer een mooie kleurrijke optocht welke door het centrum van Hoeven trok. Wethouder Melissen reikte de prijzen voor de mooiste versieringen uit. De eerste prijs was hier voor de families Schwachofer en Oversloot.

's Middags en in de loop van de avond werd het druk op conferentiecentrum Bovendonk. Er kon aan vele kinderspellen worden meegedaan en ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd. Er stonden twee springkussens, de paardentram reed drukbezet zijn rondjes en er was een vrijmarkt. Er werd zeer fanatiek gevoetbald en gekorfbald op de speciaal aangelegde veldjes. De scouting had veel werk gemaakt van onder andere een stormbaan. Ook de brandweer trok veel bekijks met hun spectaculaire activiteiten waar de kinderen aan mee konden doen. Ook het spectaculaire WC-pot werpen kreeg veel bekijks. Daan van Beek troefde hierbij zijn broer Luuk af. Dit wordt volgend jaar zeker herhaald en grootser opgezet.

Het korfballen werd in poule F gewonnen door team 2 en in de E/D poule door de Korfbalqueens.

Het voetballen werd gewonnen door FC Willie, gevolgd door FC De Killers en Max Red Bull Hoeven.

In de kapel van Bovendonk vermaakten ondertussen de ouderen van de KBO zich prima met ondermeer muziek uit heden en verleden.

Disco Dynamite zorgde heel de ochtend, middag en avond als vanouds voor de passende muzikale invulling

Rond de klok van vijf begon de band Backstage met de eerste van hun drie goed bezochte optredens die middag en avond. Zodoende bleef het nog lang druk en gezellig op Bovendonk.

Voorzitter Ronald van Heijningen van het Oranjecomité Hoeven kijkt samen met zijn comitéleden en met een groot team aan vrijwilligers terug op een zeer geslaagde viering van Koningsdag 2019.[l]