Impressie van de platenbeurs in eerder jaar. FOTO FRANK VAN ANDEL
Impressie van de platenbeurs in eerder jaar. FOTO FRANK VAN ANDEL Frank van Andel

Plantenbeurs en exposities in het Arboretum

OUDENBOSCH - Zondag 5 mei houdt het Arboretum Oudenbosch van 12.00 tot 16.00 uur een planten- ruil en verkoopbeurs voor hobbykwekers. Circa 20 kwekers hebben zich voor deze beurs al aangemeld. Maar er is nog plaats voor hobby kwekers die planten willen ruilen of verkopen.

Een kleine selectie van wat wordt geboden: stekjes, vaste planten, struiken, buxus, theepotten als voederhuisjes, bijenproducten, aardbeien, enz. Het is een beurs in een prachtige omgeving die elk jaar veel bezoekers en klanten trekt en de prijzen zijn vriendelijk.
De Velletrekkers luisteren de Plantenbeurs op met hun muziek gedurende twee optredens vanaf 14.00 uur. Dweilensemble De Velletrekkers spelen niet alleen muziek tijdens de carnaval, maar het gezelschap heeft ook een uitgebreider repertoire. Tijdens de plantenbeurs van het Arboretum Oudenbosch zijn zij een vaste gast met hun optreden.

Expositie
Jac Brouwers exposeert van 4 mei tot en met 10 juni smeedwerk van Tuinobjecten van oude gereedschappen onder de titel “BROU-ART”. Sinds december 2018 is Jac lid van NABK, een landelijke organisatie van beroeps- en amateurkunstenaars en autodidacten. Jac geboren te Oudenbosch is Autodidact-kunstenaar zijn werk kenmerkt zich zwarte coating met koperen ornamenten, elk object heeft een naam. Jac is altijd geïnteresseerd in antiek en voorwerpen uit vroegere tijden, bijv. begin 19e eeuw. Daarbij heeft hij in het bijzonder belangstelling voor oude gereedschappen en werktuigen. Een aantal jaren geleden verhuisde hij en zijn vrouw naar Hoeven. Daar beschikt hij over een redelijke werkplaats en een vrij grote tuin. Zo’n 2,5 jaar geleden begon hij met het monteren van oude lederen zadels met van die grote veren op plankjes en verfraaide hij deze met kromme sturen, zoals men die ziet bij wielrennersfietsen. Hij bevestigde deze aan de zijkant van de houten schuur bij zijn huis. De expositie van Jac vindt u verspreid door de botanische tuin.

Expositie mei
Gedurende de maand mei exposeert Will Leonard schilderijen in het toegangsgebouw. Will is een Amerikaanse kunstenaar, wonende in Den Haag. Hij studeerde kunst aan de Syracuse University, New York. Gedurende 30 jaar verbleef hij in Calcutta. Zijn hobby of ambacht is het schilderen. Een gedeelte van zijn oeuvre exposeert Will in de maand mei op de etage van het toegangsgebouw van de tuin.
Marian Sturkenboom exposeert haar oeuvre Sieraden “ Vlinders, zaden en bloemen” op 4 en 5 mei in het theekoepel van het Arboretum Oudenbosch. Voor de serie “Perfect-day” gebruikt Marian Sturkenboom bloemen, zaden en bessen uit de natuur als mal. Het transparante silicone rubber mengt zij met een beetje pigment en combineert zij eventueel met andere materialen waaronder halfedelstenen. Dit krijgt dan weer een eigen natuur. Vlindervleugels voorzien van laagjes hars vormen de basis voor de nieuwe collectie “Soulong”. Gecombineerd met andere (natuurlijke) vormen lijkt het sieraad op het oog een kwetsbaar geheel, zoals ook de natuur, maar blijkt ook bijzonder draagbaar. [l]