Jammerlijk verlies vv Hoeven

HOEVEN - Vooraf wisten we dat we tegen een goed elftal moesten, dat moest winnen om mee te doen voor het kampioenschap. Hoeven daarentegen moest winnen om los te komen van de onderste plaats

Het eerste kwartier was het aftasten. De corners van Cluzona waren wel wat gevaarlijk, maar de inzetten gingen of naast of over. Over rechts werd door de sterk spelende Robert Frerichs een aanval opgezet. In de combinatie met Jim en Robert werd Niels Buijs aangespeeld die met een diagonaal schot de keeper verschalkte en de 1-0 aantekende. Even later was Hoeven weer dicht bij een goal. Hoeven combineerde goed. Plots lag de bal op de stip. Een speler van Cluzona schoot snoeihard op de goal en kwam volgens de scheidsrechter opzettelijk tegen de arm van Maarten van Overveld. Maarten kon echt niet anders dan zijn armen voor zijn lichaam houden. Tot verbazing van iedereen en niet op zijn minst van Cluzona, gaf hij toch een strafschop. Die werd door Ruben maas benut. In de 42ste minuut nam Robert nog een vrije trap die door Joost Blaauwhof naast gekopt werd. Na rust lag de bal opnieuw snel op de stip. In een duel kwam de bal tegen de hand van aanvoerder Patrick Suijkerbuijk. Opnieuw discutabel, maar met deze beslissing kon Hoeven wel leven. (p.s. het moge duidelijk zijn absoluut niet met de 1ste strafschop). Ruben Maas tekende de 1-2 aan. Hoeven ging op zoek naar de gelijkmaker. Een aanval vanaf links werd door Jurgen Pertijs heel scherp laag voorgezet. Onze spits Jim Franssen was er als de kippen bij en tikte de bal net voor de handen van de keeper in de goal. Dat was een pracht aanval en een pracht van een goal. Niels Buijs kon met 2 keer geel het veld verlaten. De voetbalwet ging weer op. Als je bovenaan staat dan heb je alle geluk van de wereld. Dat gold ook voor Cluzona. In blessuretijd maakte ze uit een frommelaanval de 2-3. Teleurstelling bij Hoeven. Ze hebben goed gestreden en over het algemeen goed gespeeld. Dat biedt toch aanknopingspunten voor de komende 3 wedstrijden. We blijven positief en vertrouwen houden op een goede afloop. Die zijn van cruciaal belang. Eigenlijk 3 keer winnen, waarvan we 2 wedstrijden tegen de onderste spelen. Zondag zijn we vrij, 12 mei spelen we uit tegen Sarto.