Chachacha les bij de KBO Oudenbosch.
Chachacha les bij de KBO Oudenbosch. Henk Schell

Dansende ouderen zitten niet achter de geraniums

OUDENBOSCH - Iedereen kan dansen, alleen doen we het eigenlijk steeds minder naarmate we ouder worden. Maar de KBO Oudenbosch brengt daar verandering in. Hier is men gestart men een maandelijkse dansmiddag voor haar leden en introducé’s.

Bij de KBO weet men dat beweging voor ouderen belangrijk is en dat dansen daarvoor, om een groot aantal redenen, een heel goede keuze is. Zo versterkt dansen de botten en gaat het daarom osteoporose tegen. Het zorgt voor een betere balans (denk hierbij aan het voorkomen van ongelukkige valpartijen.) Het stimuleert het geheugen en helpt mee om het hart sterker te maken.

Een ander belangrijk aspect is het samenzijn op de dansmiddag. Nieuwe vriendschappen ontstaan en het is dus een goede remedie tegen eenzaamheid.

Er was een dansleraar aanwezig en werden de, voor sommigen vergeten en voor anderen nieuwe, danspassen van de chachacha geoefend. Iedereen beleefde hier veel plezier aan.

De dansmiddagen vinden plaats op de laatste woensdag van de maand. De eerstvolgende is weer op 29 mei a.s. Daarna is het drie maanden vakantie en gaat het dansen weer verder in september.

Plaats: De Vossenberg, Pagnevaartweg 109 te Oudenbosch. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Voor leden is de middag gratis. Voor nadere informatie kunt u bellen met het secretariaat van de KBO Oudenbosch. Tel.nr. 0165-321420.[l]