Voorjaar in het Arboretum Oudenbosch met de theekoepel in beeld.
Voorjaar in het Arboretum Oudenbosch met de theekoepel in beeld. Misjelle Ansems

Op Moederdag naar Arboretum Oudenbosch

OUDENBOSCH - Verras moeder en heel de familie met een bezoek aan het Arboretum Oudenbosch. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals je aansluiten bij de rondleiding van Ineke de Schepper. Zij vertrekt om 13.30 uur vanaf het toegangsgebouw voor een rondleiding door de tuin met speciale aandacht voor bomen en planten uit het thema Beter met Planten. Of ga je eigen pad door de tuin al dan niet met de brochure over dit thema. Of doe met de kinderen de speurtocht naar de kabouters.

In het arboretum is de rondleidersgroep in het afgelopen jaar volop bezig geweest met het voorbereiden van dit jaarthema. In de tuin wordt dit thema en in de rondleidingen ondersteunt door injectiespuiten op de naambordjes van de in het wandelboekje voorkomende bomen en planten.

Exposities

Een poosje geleden kreeg Jacomine een uitnodiging om haar zelfgemaakte handtassen weer te exposeren in het Arboretum Oudenbosch. Dit keer komt zij op zondag 12 mei, op Moederdag, met haar nieuwe tas modellen, maar ook met al langlopende en goedverkopende andere modellen in vele kleuren.

Jac Brouwers exposeert van 4 mei tot en met 10 juni smeedwerk van tuinobjecten en oude gereedschappen onder de titel 'BROU-ART'. Jac, geboren te Oudenbosch, is autodidact-kunstenaar. De expositie van Jac vindt u verspreid door de botanische tuin.

Gedurende de maand mei exposeert Will Leonard schilderijen in het toegangsgebouw. Will is een Amerikaanse kunstenaar, wonende in Den Haag. Een gedeelte van zijn oeuvre exposeert Will in de maand mei op de etage van het toegangsgebouw van de tuin. [l]