Collectie religieuze voorwerpen.
Collectie religieuze voorwerpen. gidsen van saint louis

Kleine expositie van religieuze voorwerpen in Kapel van Saint Louis

OUDENBOSCH - De voorbereidingen op de restauratie van der Kapel van Saint Louis zijn begonnen. Daarom zijn alle stoelen opgeslagen. Dat geeft ruimte om delen van de collectie te exposeren. In de Kapel is een kleine verzameling te zien van voorwerpen die vroeger door de Broeders van Saint Louis werden gebruikt.

Binnenkort begint de restauratie van de Kapel van Saint Louis. Dat is de start van een omvangrijk plan om het religieus erfgoed in Oudenbosch een nieuwe bestemming te geven. Eerst worden koepel en dak van de Kapel hersteld. Daarvoor is het nodig dat de hele kapel in de steigers wordt gezet. En om ook de binnenkant van de koepel te restaureren komt er ook binnen onder de koepel een steiger te staan. Die wordt bijna 30 meter hoog. Daarom zijn alle stoelen tijdelijk uit de kapel gehaald. Met als gevolg dat er nu veel ruimte is ontstaan. De Gidsen van Saint Louis gebruiken deze mogelijkheid om religieuze voorwerpen te tonen die tot nu toe waren opgeslagen in de kapel. Denk aan kandelaars en bidstoelen. Ook de oude kerststal is van zolder gehaald.

De Gidsen van Saint Louis stellen de Kapel elke woensdagmiddag en zondagmiddag tussen 13.30 en 16.30 open voor publiek. De toegang is gratis. Wilt u meer weten over Saint Louis? Boek dan een rondleiding. Kijk voor meer informatie op www.gidsenvansaintlouis.nl.[l]